Terugblik – anekdotes van juli 2019

Moet kunnen toch, eind september? 😉 Nog een kleeeeein beetje het zomergevoel vasthouden!

Never dull tweets

– Een vakantiehuisje vlakbij de kerk, eerst vond ik dat wel geinig. Elk kwartier weer het spelletje: “Bim! – Het is nu kwart over negen!” Nu ben ik echter een beetje teleurgesteld in de schattige dorpskerk. Het is 07:00 en hij is al minutenlang aan het loeien. #joebenwakker

– “Nou hier zitten we in ieder geval midden in het bos!” Twee seconden later houden de bomen op en rijden we op een gigantische open plek. “O.”

– “Waar zijn mijn onderbroeken-in-law?” Vraagt Dorinde droog. Ik vertaal het en begin keihard te lachen.

– We rijden op een landelijk stukje in het zuiden van het land. Vriend: “het ruikt hier een beetje poeperig.”

– Onze ‘gesprekken’ gaan vaak zo: ik zeg iets tegen mijn vriend, vriend (ondertussen bezig) reageert: “sorry?” Ik, geen zin om te herhalen: “wat verstond je wel?” Vriend herhaalt exact de zin. Reageert vervolgens niet inhoudelijk. Wie herkent dit?:’D

– Thomas: “mag ik zo een gezegde uitproberen?” Wijzend naar de broek van Laura waar twee vliegen op zitten. #hahamoestikevenovernadenken #tweevliegeninéénklap 

– Naast “loveyou” zijn onze volgende twee zinnen ‘s avonds in bed het meest frequent: “shit ik moet nog een blog schrijven” en “mag die bouwlamp uit?”

– “Welterusten allemaal!” [half uur later] WWWWWWOOOOEEMMMMMMMMM. #luchtbed #ffbijtanken #goedemorgenallemaal #vakantie #texel #DenBurg

– Zo veel leuke hoedjes en accessoires, krijg ik een bosaap outfit toegeworpen. #photobooth #beeldschoon

Titel: *insert hier iets gênants/knulligs*

In my defence: ik heb Frans gestudeerd, heb nooit meer echt iets met Duits hoeven doen en ik doe erg mijn best. Soms verwerkt het allemaal iets trager 😉

Het niveau van mijn Duitse conversaties:

1: Ik, tijdens een flink pittige wandeling tegen tegenliggers: “hallo!”

Tegenliggers: “hallo!” Duidelijk grappend: “is er hier een Kneipe?”

Ik, denkend: wat is in godsnaam een Kneipe?

Tegenliggers beginnen een heel verhaal en ik knik vriendelijk. Wapper af en toe wat met mijn hand: “warm ja!”, hopend dat ik de strekking van hun verhaal een beetje volg ;).

Kneipe blijkt later een kroeg te zijn. Ja ehhh ;).

2: Ober: “willen jullie wat drinken bestellen?”

Ik: “graag, hebben jullie alcoholvrije Radler?”

Ober, zeer snel: “nee, dat hebben wij helaas niet. Je hebt wel een keuze. Je kunt een normale Radler bestellen, of je neemt een mix tussen een alcoholvrij biertje en een Radler. Welke zou je dan willen?”

Ik: “ja graag.”

3: De gastvrouw van ons huisje belt aan en wijst naar een activiteitenprogramma: “hallo, morgen is er geen water.”

Ik: “O! Ehh, wat is dat?” (Kijkend naar alle activiteiten die er te doen zijn volgens het foldertje).

Vrouw articuleert heel langzaam: “Kein Wasser.”

O! Ja hehe, mag het kwartje zonder context even vallen? 😉

Met stapjes vooruit

Al bijna een jaar draag ik nu een fitbit waarbij mijn stappen worden geteld. Het lukt me vaak om de 10.000 per dag te halen, maar niet altijd!

Een fitbit speelt soms een klein beetje vals, omdat hij een ‘heftige armbeweging’ ook ziet als een stap. Zo ook vanavond, toen ik op de wc zat. Net op het moment dat ik een stukje wc papier wilde pakken, begon het feestje op mijn arm. Haha! 

Het geeft toch net wat meer voldoening als de 10.000 ‘tril’ gebeurt tijdens een wandeling :-).

De familie-app (mini-anekdotes)

In de app van mijn schoonfamilie komen regelmatig grappige mini-anekdotes langs. Soms over mijn zwager, schoonzussen of schoonmoeder, maar vaak ook over mijn neefjes (4 en 8). Ik heb een aantal van de mini-anekdotes verzameld en deel ze vandaag met jullie!

Vakantievoorbereidingen bij zwager en schoonzus:

“Schat, vang jij die slaapzak even op als ik dit naar beneden gooi? – Ja!” Zwager pakt telefoon en start met filmen. Schoonzus gooit vervolgens een slaapzak naar beneden die niet opgevangen wordt. Even later krijgen wij een super droog filmpje, hahaha.

Fotograaf

“H. (4 jaar) heeft met de tablet op de wc gezeten vandaag. Ik vind nu allemaal foto’s van prullenbakken, wasbakken, sokken en blote benen tussen mijn foto’s.”

Heuglijk nieuws 

Schoonmoeder: “Dat jullie het een weten. Ik ben vanmiddag met H. (4 jaar) getrouwd. Hij noemt mij nu mama en ik moet hem papa noemen. Hij trakteerde me eerst op worteltjes, spinazietaart en ei. En ook soep! En toen ik vroeg of we nog op huwelijksreis gingen, was zijn antwoord: “nee! We gaan nu die troep in de kliko gooien. Vervolgens hield hij de deur voor me open, dat dan weer wel.”

Boze droom

“Mogge!” roept Laura me toe. We slapen deze week in dezelfde slaapkamer. “Ja hoi. Ik heb over je gedroomd vannacht en het was verre van leuk.” Laura begint te lachen en kijkt me vragend aan. Ik begin te vertellen.

“Je was druk bezig met de was opvouwen en ik besloot je te helpen. Nadat ik de eerste broek had opgevouwen, vroeg je me vriendelijk doch dringend: “Dor, wil je daar mee stoppen?” Je had namelijk van een leerling van jouw school gehoord dat ik niet zo goed kan autorijden. Ik reageerde natuurlijk verontwaardigd. Ten eerste kent jouw leerling mij helemaal niet, ten tweede had je dat toch niet aan mij hoeven te vertellen?! Nou, daar was je het op zich mee eens. Je gaf aan dat je het inderdaad niet wilde vertellen, maar je wilde toch de stapel was niet in gevaar brengen.”

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    29 september 2020 / 7:44 am

    Een complete humoristische roman mogen lezen op een grauwe dinsdagochtend doet deze burger grijnzend wakkerder worden. Juli 2019…toen boze covid nummer 19 nog niet bestond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge