Spookrijden. Wat te doen? ;)

Ik luister deze dagen graag naar de Top 2000, heerlijk om zo het jaar af te sluiten! Tijdens het 20:00 journaal van vanavond wordt er gewaarschuwd voor een spookrijder op de A2. Naast het feit dat dit natuurlijk verschrikkelijk gevaarlijk is, heb ik dit wel altijd fascinerend gevonden: hoe dóé je dat? Ik ben op zich ook wel eens klunzig op z’n tijd.. maar op de verkeerde weghelft belanden is wel heel knap! (Tenzij dit natuurlijk opzettelijk gebeurt).

Ik ben eens gaan googelen: wat moet je doen bij een spookrijder? Rechts rijden en seinen. OK!

Vervolgens las ik aandachtig: wat moet je zelf doen als spookrijder? Ik vond een soort stappenplan en fantaseerde hoe dat voor mij dan zou zijn.

1 – Probeer niet in paniek te raken. (EH, NEE DAT GAAT ECHT NIET LUKKEN. ER KOMT VERKEER OP ME AF).

2 – Probeer een gat te vinden in de tegemoetkomende verkeersstroom. Zo kun je veilig de vluchtstrook bereiken. Dit is dus aan de linkerkant.

3 – Zet de alarmlichten aan en bel 112, het verkeer zal dan stil worden gelegd. Ga dus NIET zelf keren.

Ik heb een tijdje naar deze zinnen zitten staren, sommige inzichten zou ik denk ik echt niet hebben op zo’n moment. Sowieso dat ik zou proberen te keren, dénk ik. Als ik niet al aan een hartstilstand zou zijn bezweken, tenminste.

En dit dan: “de vluchtstrook zit dan dus aan de linkerkant.” Zou je dat op zo’n moment bedenken? Dat is toch net zoiets als sokken aan je handen aantrekken, een paprika die je net gesneden hebt voor de soep meteen weer in de prullenbak gooien, of geld toe krijgen van de caissière tijdens het afrekenen van je boodschappen.

Het leek me dus vét handig om deze tips met jullie te delen ;). Voor mezelf voeg ik bij deze dan ook punt 4 toe: lees de blog nog even terug voor praktische tips, hihi.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    29 december 2020 / 8:51 am

    Je vindt het toch wel goef dat ik jouw tips (ook al zijn ze nog zo zinnig) niet in de praktijk ga oefenen?
    Ik wens je je verdere leven een vluchtstrook aan de rechterkant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge