Slapjanus

Deze maand doet Thomas aan dry January: een maandje geen alcohol drinken. En ik doe eigenlijk al per ongeluk twee weken met hem mee, niet helemaal een bewuste keuze. Ook heb ik dit jaar nog bijna geen vlees gegeten en dat is wel een bewuste keuze. Ik denk oprecht dat de wereld een klein stukje mooier (of minder lelijk) kan worden als we soms proberen te minderen met o.a. vlees.

Vanavond eten we samen met Laura en Daan bij vrienden. “Ik rijd wel, ik ga toch niet drinken vanavond!”

We krijgen lasagne zonder vlees voorgeschoteld, omdat Laura helemaal geen vlees eet. Ze hebben heel slim het gehakt niet in de lasagne gestopt, maar er gehaktballetjes van gemaakt.

Er wordt voor me opgeschept en ik neem dan toch een paar zelfgemaakte gehaktballetjes. “Daan, schenk jij de wijn in?” Wordt er aan hem gevraagd. Ik geef bij Daan aan dat ik geen wijn hoef. Laura zit naast me en die wil wel een wijntje. “Kun jij hem even doorgeven aan Laura?” Vraagt Daan me, terwijl hij haar wijn aan mij geeft.

De volgende gebeurtenissen gebeuren in een paar seconden. De wijn komt langs mijn gezicht en ik ruik de lekkere wijn. Mijn hand gaat automatisch naar mijn glas en ik geef hem aan Daan. Daan schenkt mijn glas vol en ik neem een grote slok.

Slapjanus ;-). Thomas heeft zich er overigens keurig aan gehouden.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    22 januari 2020 / 8:49 am

    Menselijk zijn. Voornemens inprenten. Aarzelen bij verleiding. Niet denken. Doen! Zó warm menselijk…mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge