Sint-Maarten op Corona-stijl!

TRRINNNNGGGG! Een inkomende oproep van onze neefjes. De hele familie neemt op en ze zingen voor ons. Wat lief, feestelijk en gezellig! Een slimme oplossing, nu we niet makkelijk bij elkaar langs kunnen gaan.

In de buurt zie ik kindjes met lampionnen lopen. Ouders lopen op veilige afstand mee en iedereen doet zijn best om er ondanks deze gekke tijden toch wat moois van te maken.

Daan en ik besluiten om ook even een rondje te lopen: we dimmen de lichten om geen valse hoop te geven en gaan naar buiten. Hoewel het minder druk is dan normaal, galmen er vele Sint-Maarten liedjes door de straten. (“Roze roze vogeltje, met je roze jasje aan. Daar komt Sint-Maarten aan!”)

We zien gezellig verlichte bomen, statafels met kaarsjes, snoepbomen (!) en veel versieringen achter de ramen. Ik maak een paar sfeerbeelden voor de novembervideo en ik vermaak me prima! Men ontwijkt elkaar goed en het is echt een feestje voor de kinderen.

Even later komen we bij een huis met een wel heel bijzondere stellage. Een man heeft een touw uit het badkamerraam hangen waar een emmer aan vast zit. De emmer rust in de boom, totdat er gezongen wordt en de emmer vakkundig naar beneden wordt getakeld, haha!

Bij thuiskomst zet ik een bak met snoep en wat nepkaarsjes op ons bankje en zwaai ik vrolijk naar de zingende kindjes. Een geslaagde woensdagavond!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    12 november 2020 / 7:46 am

    Wat is dat leuk en inventief gedaan in jouw buurttje! Nog feestelijker dan in coronaloze ooit-tijden.
    In ons straatje kwamen slechts twee schattig bedeesde kindjes met hun lampionnetje. Met ons overgebleven snoepgoed kunnen we dus nog maanden voort🤩‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge