“Schat, ik heb wat leuks op Marktplaats gezien…” – Nachtje Groningen

Sinds we onze tuin verbouwd hebben, zoeken we zo af en toe naar wat leuke accessoires voor de aankleding. Inmiddels hebben we wat hangplantjes, Eftelinglampjes en een schattige ‘regenton’. De beplanting is nog niet helemaal af, maar dat komt op z’n tijd wel!

Op marktplaats heb ik een leuk oud karrewiel gezien en Daan is ook enthousiast. We bekijken waar we het wiel kunnen ophalen en schrikken een beetje van de locatie. Een dorpje bij Groningen, zo’n 2.5 uur rijden. Oei, dat is wel een flinke trip voor zo’n wiel, haha!

We besluiten om er gezellig een hotelnachtje aan vast te plakken en op vrijdag vertrekken we naar Groningen. Het wordt ons eerste hotelnachtje sinds Corona en ik ben best benieuwd hoe dit allemaal geregeld is.

Vroeg in de avond arriveren we bij Van der Valk en we besluiten om eerst een drankje in de bar te drinken. Alles is ruim opgezet en die avond gaat het in het restaurant ook prima! Het is vooral het ontbijtbuffet wat een interessant tafereel oplevert.. 😉

We mogen zelf – na de handen gedesinfecteerd te hebben – ons ontbijt opscheppen zoals we dat bij het buffet gewend zijn. Goed uitkiezen wat je wilt eten en dan na afloop nog even goed de handen desinfecteren.

Met een redelijke berg eten (ik) (want ja, je mag maar één keer hahaha) zoeken we een tafeltje uit. Om ons heen zijn mensen al aan het eten en er hangt een prima sfeertje. Na zo’n vijf minuten staan onze ‘buren’ op. Ze lopen weg en hun dienblad wordt opgehaald. Vanaf dit punt was ik mij aan het concentreren op mijn suikerbrood, mijn croissantje en mijn gekookte ei.

Een medewerkster van het hotel loopt langs en vraagt of één van ons (meerdere tafels) heeft gezien of de mensen van de lege tafel definitief weg zijn. We denken allemaal van wel, ik was er eigenlijk vrij zeker van. Zei ik dus ook.

De medewerkster maakt de tafel keurig schoon en nadat ze net is weggelopen, komt er een ander stel aangelopen. De vrouw trekt een gezicht en kijkt hoogst verontwaardigd. “Waar zijn onze spullen nou? Ik had mijn bestek al neergelegd!” Ze zet haar bord neer en kijkt ontzettend ontevreden, alsof haar heel veel onrecht is aangedaan. Met de handen in de lucht geeft ze aan: wat is hier voor oerstoms gebeurd?

Ik (vrij empathisch op z’n tijd) voel me direct wat ongemakkelijk en leg haar uit dat ik echt dacht dat de tafel opgeruimd kon worden. Ik had oprecht gemist dat er inmiddels alweer een nieuw stel was gearriveerd en daar vast hun bestek had neergelegd. De vrouw kijkt weinig begripvol en blijft haar schouders maar hoofdschuddend ophalen.

Ik staar naar mijn croissantkruimels, in de hoop dat zij me kunnen verklaren wat er zich zojuist voor mysterieuze scène heeft afgespeeld, maar ze blijven roerloos liggen. De vrouw haalt ondertussen maar nieuw bestek en komt onderweg de medewerkster tegen. Ze wijst druk gebarend naar haar tafel, het zit haar maar niet lekker.

Inmiddels heb ik oogcontact gehad met een vrouw van een andere tafel en ze knipoogt naar me. Tja, hoe erg kun je een scène schoppen voor een schone tafel ;).

Nou ja, elk nadeel hep se voordeel: mijn blog is weer gecreëerd en die middag ben ik ook erg blij met onze eigen scène, wanneer we met ons nieuwe (honderd jaar oude!) karrewiel weer vrolijk naar huis rijden ;).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    3 september 2020 / 7:19 am

    Als docent Nederlands in ruste mag ik gaarne genieten van taalvaardigheden, zowel wat inhoud als wat vormgeving betreft.
    Waarmee ik maar zeggen wil dat jouw karrewielstory inhoudelijk heerlijk lezen is, mede door de mooie opbouw!
    Wat zullen jij en Daan bij het zien van jullie nieuwe tuindecoratie steeds ‘tafelschone’ Van de Valk-ontbijtgevoelens krijgen🤓.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge