Ruimtelijk inzicht, ken je da kopen?

Het is zaterdag en ik ben met mijn zus onderweg naar een festival. We hebben daar met een vriendin afgesproken en we appen haar even om aan te geven wanneer we aankomen: nog ongeveer een half uur. De navigatie geeft af en toe instructies en we luisteren naar de radio. Ik rij in Daan z’n auto, een fijne auto (waar we al bijna weer afscheid van moeten nemen!) met een airco, radio, ingebouwde navigatie waarbij alles werkt zoals het hoort. Tegenwoordig natuurlijk heel normaal, maar voor mij is dat nog altijd wel een luxe. Zorgt ervoor dat ik ontspannen in de auto zit. Zorgt er ook voor dat ik totaal niet oplet of we wel goed rijden.

“Huh, er staat dat ik moet omkeren?” Dorinde schiet in de lach. “Aan mij heb je niks hoor, ik zit echt totáál niet op te letten.” Nu ik het even naga, bedenk ik dat ik de navigatiedame af en toe wel heb horen praten de afgelopen minuten. Oeps! “We komen iets later, verkeerde afslag hahaha.”

Ze stuurt ons er bij de eerstvolgende afslag af: logisch, dan kunnen we draaien. Op het schermpje zie ik dat het een afrit is waarbij je direct weer terugkan, zonder bijvoorbeeld een rotonde. Ik zet mijn knipperlicht op links en vraag aan Dor: “huh, hoe moet ik nou terug? Hier gewoon toch?” We kijken samen even gauw naar het schermpje: “ja, hier gewoon meteen 180 graden weer de andere kant op.”

“HAHAHAHA, we komen nog iets later.”

Omg. We zijn weer dezelfde kant opgereden. Je moet eerst natuurlijk een snelweg oversteken voordat je de andere kant op kunt, hihihihi. Gratis tip.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge