RollerCoaster Tycoon, you gotta love it! (Clichés #6)

Disclaimer: als je nog nooit RollerCoaster Tycoon hebt gespeeld, wordt dit een beetje een gekke blog. Ik raad je sterk aan om dit dan alsnog te gaan spelen, lees maar gauw verder! 😉 

RollerCoaster Tycoon is een spel uit 1999 waarbij je zelf pretparken moet bouwen. In de loop der jaren zijn er verschillende versies uitgekomen, maar deze eerste versie blijft toch wel mijn favoriet! Ondanks dat het dus al 18 jaar oud is, beleef ik er altijd veel plezier aan als ik weer eens in mijn RCT-fase zit. Mijn schoonzus begon er een tijdje geleden weer mee en thank God vertelde ze daarover! Diezelfde avond bouwde ik nog twee pretparken 😉 Uiteraard zette ik mijn blogogen open en besloot ik er een cliché-blog over te schrijven! Deze keer door de ogen van mijn personeel van het pretpark 🙂

 

De monteur (gedoemd om veel rondjes te lopen en om héél veel attracties te inspecteren en te repareren).

“Hoezo moet ik de glíjbaan elke 10 minuten inspecteren?”

“Shit, het gaat weer regenen.” (De attracties gaan dan om de haverklap kapot, haha). 

“Laura, kun je in Godsnaam even wat collega’s aannemen? Op mijn to do lijstje staan nog twee achtbanen, een geflipte draaimolen en een ontspoord karretje.”

De bewaker (loopt eeuwige rondjes en verdient slapend zijn geld)

“Pomptiedomtiedom. Ik verdien lekker £39 per uur met rondjes lopen.”

“Hoi Laura, kreeg je een melding van vandalisme vlakbij de ingang? Ja, ik loop momenteel in de wachtrij, lekker dwars door alle mensen heen. Ja, aan de andere kant van het park inderdaad. Heb je een uurtje?”

 

De entertainer (een panda, olifant of tijger die de hele dag rondjes moet dansen).

“Zo, ik ga eens lekker door mensen heen dansen.”

“Ze hadden bij de taakbeschrijving neer moeten zetten dat ik chronisch misselijk wordt van deze baan.”

 

De klusjesman (gedoemd om héél veel plasjes kots op te ruimen. Met een bezem).

Bezoeker be like“this path is digusting.” Klusjesman be like: “dit is niet mijn zone. Ik hoef maar tot de glijbaan en dan ga ik alweer terug.”

“Nee hè, Laura heeft een achtbaan gebouwd met intensiteit 8. Kun je ‘klusjesman 8’ even chronisch op dat pad neerzetten?!”

“Kots? Wat is dat? Ik ga lekker grasmaaien in het uiterste hoekje van het park waar niemand komt.” Prioriteiten.

Bij het tegenkomen van een collega: “uhl, is jouw bezem ook zo ranzig?”

“Eh Laura, kun je even wat prullenbakken neerzetten? Je kunt natuurlijk niet eindeloos frietstalletjes, hamburgerbarretjes en limonadekraampjes bouwen zonder daar prullenbakken bij te bouwen!”

“Laura, hoezo plant je allemaal bloemen? Je hebt al een prijs gewonnen voor het mooiste park van het land, daar heb je echt geen extra bloemen voor nodig hoor. Die moeten dus allemaal water hè, en je hebt bij al mijn collega’s uitgevinkt dat ze de bloemen water moeten geven. Bedankt, hè.”

“Oh chill, dit pad is best wel schoo….. hee! Zet me neer met die grote grijper van je!”

 

Speel jij nog wel eens RollerCoaster Tycoon? 😉

Volg:

2 Reacties

  1. gerdiemar
    29 juni 2017 / 7:48 am

    Nog nooit gehoord van RollerCoaster Tycoon, laat staan gespeeld. Ziet er gelikt uit! Lijkt ingewikkeld en wat heb je het druk zeg, als pretparkmedewerker. Verdien je toch wel een goed ‘salaris’ hè?
    Of ik het ga spelen? Mwhahhh, hmmm. Humhum…

  2. 29 juni 2017 / 1:46 pm

    Ooh wat een nostalgie! Vooral die arme klusjesman, haha. Ik vond Rollarcoaster zoooo leuk. En Zoo Tycoon ook. Ik vind het jammer dat ik die niet meer op mijn Mac kan spelen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge