Recept: zalm uit de oven met citroen en rozemarijn

Zo, dit is vast een combinatie die je al kent, maar toch deel ik hem graag :). Het is eigenlijk bijna geen recept, omdat je alleen wat dingen boven elkaar moet leggen in een schaal. Maar wie weet zorgt het toch weer voor inspiratie ! Dit ‘recept’ is al minimaal en ook nog eens afgekeken van de Albert Heijn. Maar o zo lekker :).

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 zalmfilets (wij gebruikten diepvries zalm – prima hoor!)
  • 1 citroen
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe ‘maak je dit klaar’?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in schijfjes en leg de helft op de bodem van de ovenschaal. Strooi hier vervolgens wat rozemarijn overheen. Leg de zalmfilets hier weer bovenop, strooi daar weer rozemarijn overheen met wat peper en zout. Leg vervolgens de andere helft van de citroenen hier bovenop. Beetje olie eroverheen en klaar! Doe de schaal 20 minuten in de oven. Wij aten er gekookte aardappelen en snijbonen bij. Hij lijkt me ook heel lekker door de pasta heen. Beetje extra citroensap met wat crème fraîche.. Ja, dat ga ik de volgende keer eens proberen.

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge