Recept: Yoghurtbroodjes

Zoals ik al eerder schreef, vind ik YouTube een hele fijne app. Vorig jaar kwam ik een video tegen van Allerhande, waarin ze lieten zien hoe je heerlijke yoghurtbroodjes kunt maken. Ik hoor je denken, smaakt dat dan naar Yoghurt? Ik proef persoonlijk geen yoghurt terug in de broodjes, het zorgt er vooral voor dat ze lekker smeuïg zijn. Wat heb je nodig?

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram bloem
  • zout
  • eventueel: rozemarijn
  • grillpan

Ik heb de broodjes al regelmatig gemaakt, zowel met Griekse yoghurt 0.2% vet als met Griekse yoghurt 10% vet. Eigenlijk proef ik hier geen verschil tussen, dus kies vooral waar jij je goed bij voelt.

Gooi alles in een kom, kneed tot een deeg en maak er kleine bolletjes van. Voor gewone broodjes gebruik je geen rozemarijn, maar voor de variatie kan dat wel heel lekker zijn! Maak de bolletjes plat tussen je handen en bak ze aan elke kant ongeveer 3 minuten op de grillpan. Als je geen grillpan hebt, kun je ze ook bakken in een tosti-ijzer. Kies dan wel voor zo’n ijzer die ook zo’n grillplaat heeft. Ik heb ze nog niet gemaakt in een gewone koekenpan, maar wellicht kan het daar ook prima mee. In de grillpan gebruik ik geen boter of olie, misschien moet dat in de koekenpan dan wel.

De broodjes zijn heel lekker voor bij de soep, of bij het ontbijt. Ik eet ze het liefst met houmous of jam. Eet smakelijk!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge