Aardappelen, groente en vlees (de heilige drie-eenheid) zijn lekker, maar wel saai om elke dag te eten. Tijd voor wat anders! Zoals ik al eerder schreef, ben ik niet echt van de recepten met 30+ ingrediënten. Ik gebruik liever producten die van zichzelf al een goede smaak hebben. Zo hebben alle ingrediënten ook echt een toegevoegde waarde. Deze week aten we noodles met zalm en dit was erg goed gelukt!
Voor twee personen heb je nodig:
- 150 gram noodles
- 2 zalmfilets (wij hadden wilde zalmfilets uit de diepvries van de Lidl, smaakte prima!)
- 250 gram champignons
- 300 gram sperziebonen
- citroensap
- sojasaus
- sesamzaadjes
- knoflook
- peper en zout
- eventueel chilipoeder
Bereiding:
Kook de sperziebonen 3 tot 4 minuten. Zorg ervoor dat de bonen gehalveerd zijn, dat eet wat makkelijker. Verhit olie in een wokpan en bak hierin de fijngesneden knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak dit twee minuten mee. Gooi de in stukjes gesneden zalm erbij en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder. Kook ondertussen de noodles, vaak is dit in 3 minuten klaar! Bak alles in de wokpan totdat de zalm gaar is. Rooster wat sesamzaadjes in een droge koekenpan. Giet de noodles af en doe dit bij de inhoud van de wokpan. Strooii de sesamzaadjes erbij, voeg wat citroensap toe en doe sojasaus over het geheel.
Errug lekker!