Recept: havermoutkoekjes

Tijdens vakanties vind ik het altijd leuk om te bakken. Zo maakte ik een paar dagen geleden nogmaals de dadeltaart, die inmiddels al helemaal op is. Bakken is hoe dan ook een leuke activiteit, of je nou gezonde of ongezonde creaties maakt. Na die niet zo heel gezonde dadeltaart, leek het me een goed plan om nu weer eens iets te bakken dat wél gezond is: havermoutkoekjes! Deze koekjes zijn ideaal als je nog wat bananen in huis hebt die al wat te rijp beginnen te worden. Zelf heb ik bijna altijd alle ingrediënten in huis voor deze koekjes. En toch fiets ik soms maar al te graag nog even naar de supermarkt als ik toch trek heb ik iets anders (chocola!). Maar laat ik je vooral niet op die gedachten brengen, deze havermoutkoekjes zijn echt wel de moeite waard hoor!

Wat heb je nodig?

 • 2 bananen (hoe rijper, hoe zoeter)
 • 100 gram havermout
 • 2 eetlepels geraspte kokos
 • 1 eetlepel honing
 • handje walnoten
 • handje rozijnen

Het maken van deze koekjes is méga makkelijk. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de 2 bananen fijn en doe ze in een kom. Voeg de havermout, kokos, honing, walnoten en rozijnen toe in de kom. Roer even door elkaar. Ik heb de rozijnen van tevoren in een kommetje met heet water gedaan, dan worden ze niet zo hard. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het beslag in hoopjes op het bakpapier. Druk de ‘hoopjes’ plat. Eventueel kun je nog een walnoot in het midden van elk koekje drukken, ziet er wel chic uit. Bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Je kunt eventueel de walnoten en rozijnen weglaten, maar dan zijn ze wel een beetje saai. Je kunt er ook prima mee ontbijten, na drie van die koekies zit je echt wel vol! Misschien zijn ze ook wel heel lekker om door je yoghurt heen te doen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Volg:

1 Reactie

 1. gerdiemar
  5 mei 2017 / 9:22 am

  Wat ik ervan vind? Vind het een recept dat zelfs voor mij goed uit te voeren is en dat tot heerlijk smullen leidt.
  Tot nog toe kocht ik havermoutkoeken bij een Heemskerkse marktkraam, ook erg lekker…ga ze nu zelf eens ‘brouwen’. mmmmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge