Ik zal niet snel een eigen creatie bestempelen als goddelijk, maar deze brownie is gemaakt door mijn moeder! En oh wat is hij lekker. Ik deel graag het recept met je. Ook een beetje eigenbelang hoor, dan kan ik hem zelf ook snel weer terugvinden!
Wat heb je nodig?
- 350 gram suiker
- 80 gram cacao
- 75 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 200 gram pure chocolade
- 250 gram boter
- 4 eieren
- 75 gram amandelen
- 75 gram walnoten
Zet een pan met kokend water op en doe daar een iets kleinere kom of pan in. Laat in de kleinere kom de boter en chocolade smelten (au bain marie). Voeg de rest van de ingrediënten toe. Doe de eieren als laatste erbij. Roer het geheel goed door, mix het niet!
Bak de brownie voor 30 minuten op 180 graden. Hij is heerlijk smeuïg. Je voelt je gegarandeerd gelukkiger na het eten van zo’n stukje. Twee stukjes zijn een volledige maaltijd, hij vult goed haha.
Wat is jouw favoriete taart?
Hééél fijn dat je ‘the day after’ met de ingrediëntenlijst komt, ookal had ik al zo een vermoeden en goddelijk is zeker waar!
Ik ga vandaag maar een extra lus hardlopen nu ik het zwart op wit heb gezien 😉
Ps, de dadeltaart was ook heel-heel lekker (bijna goddelijk, maja *zucht*, chocola wint altijd ;))
Alleen al de ingrediënten klinken goddelijk. Wordt het na het bakken één groot browniegeheel? En wat is het verschil tussen goed doorroeren en niet mixen?
Mijn favoriete taart? Iets met caramel, walnoot en smeuiigheid, laatst gekocht bij banketbakker Rozet, die zalig gebak heeft…
Haha ja, soms kun je het maar beter niet weten 🙂
Ik ben zo blij dat je deze online hebt gezet! 😀 Jammmmmmmie