Recept: Gnocchi met tonijn

We aten laatst weer zo lekker dat ik dit graag weer met je deel! Dit keer een gerecht met vis. We eten niet heel vaak vis, ondanks dat we het allebei toch wel heel lekker vinden. Dit recept eten we dan wel nog regelmatig, hij staat dan ook in m’n receptenboekje.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 500 gram gnocchi (staat bij de pasta in de supermarkt)
  • 4-5 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bak champignons
  • 1 blikje tonijn (wij gebruiken tonijn op zonnebloemolie)
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • eventueel basilicumblaadjes

Hoe maak je dit klaar?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak met een mesje een kruisje op de bovenkant van de tomaten en leg deze in een ovenschaal. Giet er een klein beetje olijfolie overheen en pof de tomaten voor 15 minuten in de oven. Bak in een koekenpan de ui, knoflook en paprikapoeder en voeg hier de inmiddels gesneden champignons aan toe. Doe de gnocchi erbij en bak deze tot ze een knapperige buitenkant hebben. Hier moet je eventueel nog wat olie voor toevoegen. Haal de tomaten uit de oven en pureer ze in een blender of met de staafmixer. Voeg de gepureerde tomaten toe aan de pan met gnocchi. Giet de tonijn af en voeg dit ook toe. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout. Voeg als laatste nog wat Parmezaanse kaas en eventueel wat basilicumblaadjes toe en voilà, diner ’s ready!

Zou jij dit klaarmaken?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge