Recept: Caprese ovenschotel (4 ingrediënten)

Less is more is een uitspraak die zeker past bij dit gerecht. Lekker eten en tóch maar vier ingrediënten gebruiken. Het kan echt! Soms heeft een gerecht ook helemaal geen poespas nodig. Meestal zet ik dit op tafel als mijn vriend niet thuis eet, omdat hij graag een stukje vlees eet. Zelf ben ik geen vegetariër, maar ik kan een stukje vlees echt prima missen.

Wat heb je nodig?

  • Tomaten
  • Mozzarella
  • Groene pesto
  • Rijst

Qua ingrediënten moet je zelf even inschatten wat handig is en hoeveel trek je hebt. In mijn eentje had ik laatst 4 kleine tomaten, 1 bol mozzarella, 4 tl groene pesto en ongeveer een half kopje rijst. Ik zat hierna wel própvol, dus een beetje minder kan echt wel. Ik zou 6 tomaten doen voor 2 personen en iets meer rijst. De rest zou ik hetzelfde laten.

Hoe maak je dit klaar?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd elke tomaat in vier schijven en leg de helft van de schijven tomaat op de bodem van een ovenschaal. Zorg ervoor dat elke schijf  besmeerd wordt met een beetje groene pesto. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze vervolgens bovenop de tomaten met pesto. Eventueel kun je hier wat peper overheen malen, maar dan heb je natuurlijk wel 5 ingrediënten gebruikt ;). Leg vervolgens de bovenste schijven tomaat er weer bovenop. Doe de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Kook na 10 minuten de rijst. Eet smakelijk!

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge