Random dingen die mij zijn opgevallen in Thailand

Tijdens onze reis in Thailand zijn we best veel dingen tegengekomen die ons opvielen. Laura schreef al eerder zo’n lijst over IJsland en het leek me leuk om dit ook te doen.

 • in Thailand staan heel weinig prullenbakken op straat. We hebben regelmatig tien minuten lang een stuk gelopen met een bananenschil op zak. Wel staan er overal bordjes dat je geen afval op straat mag gooien.
 • In de bussen en taxi’s staan bordjes dat je een boete krijgt als je je gordel niet draagt. Er werd ons ook steeds op gewezen. Ik heb daar overigens geen enkele chauffeur gezien die een gordel droeg.
 • Op de toeristische stukken worden gefrituurde spinnen en schorpioenen verkocht. Buiten die straten zie je dat absoluut niet: verdacht! Van meerdere locals hebben we gehoord dat ze dit absoluut niet zelf eten. “Daar is al het andere eten toch veel te lekker voor.”
 • De meeste locals eten buiten de deur: streetfood is veel goedkoper dan zelf koken.
 • Ze zijn niet zuinig met plastic tasjes. Als je één item in de supermarkt koopt, krijg je er een tasje omheen. We hebben dan ook regelmatig bedankt voor het tasje.
 • We hebben een paar keer een binnenlandse vlucht gemaakt, dit is ontzettend goedkoop. Het boarden gaat hier supersnel!
 • Veel mensen in Thailand zijn half Chinees/half Thais. We hebben trouwens een best wat mensen uit Thailand gesproken die niet echt te spreken waren over Chinezen.
 • Overal zie je foto’s van de huidige koning (de tiende koning). Op de foto is hij nog een stuk jonger dan in werkelijkheid. (Ik schatte hem eind dertig, maar hij is ergens in de 60). In Thailand mag geen kwaad woord gezegd worden over de koninklijke familie.
 • In de 7-eleven (dé ah to go van Thailand) is bijna geen fruit te vinden. Soms een verdwaalde banaan.
 • In veel hostels en guesthouses mocht je binnen geen schoenen aan.
 • De uitlaatgassen zijn flink aanwezig in de steden. Soms vond ik zo’n mondkapje niet eens zo’n slecht idee.
 • The Hangover 2 is deels in Bangkok opgenomen. Meerdere locals vertelden hierover, het is echt hun trots!
Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 24 augustus 2018 / 6:27 am

  Wat grappig, dat laatste punt! Ik kan me voorstellen dat die opnamen best wel een belevenis waren voor de lokale bevolking 😉 En ook wel bijzonder dat er zo weinig fruit te krijgen is eigenlijk.
  Dat van de tasjes herken ik overigens uit Italië. Daar moest je om elk stuk fruit (ook om één appel) een tasje doen, waar je vervolgens € 0,02 per tasje voor moest betalen, haha. En weglaten mocht niet, want dat was onhygiënisch…
  Romy schrijft over.. 25 dingen om (gewoon thuis!) te doen op vrijdagavond

 2. Gerdiemar
  24 augustus 2018 / 7:11 am

  Je random-obsevaties geven de andere cultuur, de andere gewoontes, de andere leefwijze goed weer en tegelijkertijd zit er veel herkenning in. Maar eh, schorpioenen eten, nee dat niet. Spinnen ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge