“Prima zin hoor!”

Je herkent de volgende scène vast wel: je bent ergens mee bezig, terwijl er zich tegelijkertijd iets anders afspeelt. De multitaskskills worden flink op de proef gesteld en falen uiteindelijk behoorlijk.

Bijvoorbeeld: je bent met iemand aan het kletsen, maar je moet ondertussen ook nog even een berichtje naar iemand sturen. Vervolgens typ je woorden in je bericht die je zojuist in je live gesprek hebt besproken, terwijl het in het berichtje eigenlijk heel ergens anders over gaat. Herkenbaar toch? Ja toch?

Nou, ik had vorige week ook iets falends…

Met de derde klas zijn we aan het oefenen voor hun mondeling. Ze moeten in het Frans plaatjes van dieren, personages, eten of plekken kunnen beschrijven. Ik geef leerlingen de beurt en typ op het bord mee, zodat leerlingen aantekeningen kunnen maken van de Franse zinnen. Er komen best mooie zinnen uit, maar ik moet hier en daar wel flink bijschaven aan bijvoorbeeld de werkwoordsvervoeging of de welbekende le en la-foutjes. Prima, hoort erbij!

Nu was het in deze les zo dat mijn aandacht op een gegeven moment vooral lag bij de formulatie van zinnen in plaats van de inhoud. Zo heb ik vrolijk mee zitten denken over de vertaling van “Einstein, dat is de man van de stelling van Pythagoras.” Eh ja. Laat Dorinde het niet horen.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    23 januari 2020 / 8:39 am

    Je hebt er toch wel meteen een slimme draai aan gegeven? Iets als eh ‘ Je weet wel, die quantumtheorie, dat akwadraat plus bkwadraat tegelijkertijd bij Pythagoras en elders in de wereld ckwadraat bleek te zijn, wat men vóór Einstein nog niet wist’.💯🈲❌
    Of heb je meteen lekker gelachen en je cursisten toegeroepen dat Frans jouw vak was en Wiskunde dat van je zus, net als Einstein Einstein en Pythagoras Pythagoras?⚛️☣️⚛️❓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge