Klodder kwijl in je mondhoek gegarandeerd! (fotoblog)

Voor de “Heerlijk 10 Daagse” nam mijn lieve schoonmoeder ons mee uit lunchen. De Heerlijk 10 Daagse houdt in dat je voor een mooi prijsje kunt eten in de chiquere restaurants. Zo aten wij deze keer bij Apicius, een restaurant in Bakkum met Michelinster. Met behulp van het alfabet en foto’s (van zowel de vegetarische als de vlees&visgerechten) beschrijf ik deze topervaring.

 

Apicius van A tot Z: 

Amai wat een heerlijke lunch was dit!

Beeldschoon zag het eruit.

Christus, wat heb ik lekker gegeten.

Toen we aankwamen, stonden deze geroosterde/gerookte amandelen, kaasstengels en kaashapjes voor ons klaar! 

 

Daar wil je eten!

Echt even heerlijk ontspannen.

Fantastische service van de gastheren!

 

De amuse: gerookte zalm, goddelijk paprikaschuim en een crème brûlée van brie. Bij de vegetarische amuse zat er granaatappel bij in plaats van de zalm.

 

Geweldige presentaties op het bord.

Heerlijk is een understatement.

In het restaurant hing een prettige, informele sfeer.

 

Bietencarpaccio met appelbolletjes en truffelmayonaise (vegetarisch gerecht)

 

Jaaa, jammie, jottem!

Keurige etiquette: dames eerst, voor elke gang nieuw bestek, servet op schoot.

Lekker lang tafelen: in totaal hebben we zo’n 2,5 uur gegeten.

 

Een luxe uitvoering van vitello tonato, met fricandeau en truffelmayonaise. 

 

Mag ik nog een beetje? Alsjeblieeeft?

Nagenieten van de foto’s!

Oke, ik wil hier nog een keer eten.

 

Vegetarisch gerecht: paddenstoelenravioli met valse risotto (gemaakt van pasta ipv rijst)

 

Proosten op speciale momenten 🙂

Quel déjeuner fantastique!  (Voor als je dacht: hoe gaat ze dat nou weer oplossen ;))

Romantisch lunchen met je lover? Aanrader!

 

Coquilles st Jacques met bloemkoolschuim en uien gemarineerd in rode wijn. Yummie!

 

Stiekem lust ik helemaal geen bloemkool. Maar man, wat was deze lekker! Schat, vraag je het recept even?

Thuis natuurlijk even tutten: wat trek ik aan naar zo’n chique restaurant? (Uiteindelijk trok ik mijn nieuwe ‘pantalon’ aan, binnenkort zie je deze op de blog!)

 

Gepofte ui met paddenstoelen en groenten (vegetarisch gerecht) 

 

Uiteraard liet ik mijn servet per ongeluk op de grond vallen. Keurig kreeg ik een nieuwe, opgevouwen servet.

“Vanavond eten we soep met brood, goed?”

 

Lamsrug met gepofte knoflook en groenten. 

 

Wcpret! Zo’n wcpapiertje in een puntje gevouwen, eigen handdoekjes en een prachtige wastafel!

X – Deze letter zou verboden moeten worden.

 

Amandeltaartje met bavarois en rabarberijs. 

 

You want it, don’t you? Ik zou maar in de gaten houden wanneer de volgende 10 Daagse van start gaat!

Zooo genoten! Dankje lieve schoonmoeder voor dit topcadeautje!

11 Reacties

  1. 7 juni 2017 / 8:17 am

    Dankje voor je compliment! :d En als docent Frans moest ik daar gewoon wat mee doen haha 😉

  2. 7 juni 2017 / 8:19 am

    Ja het was echt zo’n fijn moment om samen te beleven inderdaad! En foto’s vam de pantalon komen eraan 🙂 Ik moet nog even kijken in welk artikelvorm ik dat ga publiceren! 😉

  3. gerdiemar
    7 juni 2017 / 8:47 am

    Xalig!!!! Is dat wat voor de X? Het hele alfabet als lofzang op een superdiner bij Apicius, waar ik wel veel over vernomen had, maar zelf nog nooit geweest ben. Jouw blog verdient vijf sterren!!! Stuur ‘m maar door naar Apicius, wedden dat ze daar een gat in de lucht springen van blijdschap over jouw ludieke alfabetrecensie?

  4. Ilja
    7 juni 2017 / 9:11 am

    De x werd voor mij ook gewoon een uitdaging.
    Zelf had ik bedacht:
    Xander de Buisonjé zou je hier ook tegen kunnen komen (slaat nergens op 😂)
    Nadat ik had opgezocht kwam ik op:
    Xeres zou prima bij dit gerecht passen. (Is een witte Spaanse wijn. Ook al heb ik natuurlijk geen flauw idee of dat echt zo is)

  5. 7 juni 2017 / 11:44 am

    Hahaha leuk dat je meedenkt! Ik vind het goede opties 😉 Ik probeerde ook nog in het Chinees te vertalen, maar dat was ook niet zo’n succes hahaha.

  6. 7 juni 2017 / 7:57 pm

    Wat een heerlijke gerechten en een leuke post! (ik zit een beetje te kwijlen van de foto’s, had net een bordje pap op, ook wel lekker hihi)

  7. 7 juni 2017 / 9:45 pm

    Ik zie alleen maar HEERLIJKE gerechten. Die ravioli! En die coquilles! En die lamsrug! En ook de amuse met zalm en paprikaschuim, zoooo lekker. Ik kan me voorstellen dat dit heerlijk luxe was om te doen! Malou x
    Malou | Blonde Blossom schrijft over.. Hotspot | Het Dutch Tea Festival in DeFabrique

  8. 7 juni 2017 / 10:28 pm

    Ja ja ja! Ik wil nog een keer haha 😀 #enthousiast

  9. 7 juni 2017 / 10:40 pm

    Hahaha! Heerlijk hè, pap. Nu heb ik daar weer trek in hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge