Poeeh wat een hitte!

Het is dinsdag en het is ontzettend warm. Op school is het toetsweek (arme leerlingen) en wij nemen vandaag de mondelingen van de brugklas af.

In de sectie Frans zijn we voornamelijk met vrouwen (we hebben één mannelijke collega!) en we hebben vandaag allemaal een jurkje aan. Niet te harden anders, die hitte. Het “bijna zomervakantie!”-gevoel zit er zo in ieder geval wel goed in.

De leerlingen presenteren hun foto’s en beantwoorden onze vragen. Per tweetal komen ze binnen en het wordt steeds een beetje warmer. Ondanks deze hitte verloopt het allemaal prima en rond de lunch zijn we klaar.

We hebben afgesproken om die middag met de sectie te gaan vergaderen. In tegenstelling tot de hete lokalen van het mondeling (tja, we hadden geen keus…), installeren we ons nu in een nieuwer lokaal waar een goede airco is.

Na een tijdje begint een collega van mij een beetje te rillen. Ik moet zeggen dat ik het ook best frisjes heb (haha, heerlijk gevoel op zo’n hete dag!) en ik besluit om de airco wat minder hard te zetten.

De andere collega’s waarderen de airco echter wel, waardoor mijn (rillerige) collega met een oplossing komt. Giechelend pakt ze iets uit haar tas. “Hahaha, wat heb jij nou voor deken?!” Ze lacht en wijst er vrolijk naar: “kijk, een hoeslaken! Deze had ik mee zodat ik niet met mijn benen aan de stoel zou vastplakken tijdens de mondelingen. Wil je er ook onder?”

En zo zitten wij op een bloedhete dag in een koel lokaal te vergaderen onder een hoeslaken. Ga dat zonder context maar eens proberen uit te leggen ;).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    27 juni 2019 / 7:41 am

    Onder een hoeslaken! Hoe geestig bizar op een snikhete dag. Idd zonder context absurder dan absurd. Toch wel foto van gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge