Overal cadeautjes

Rover en Dirk, twee kattenbroertjes die tóch veel van elkaar verschillen. Zo is Dirk een stuk groter dan Rover en ligt hij graag elke avond bij ons op de bank. Rover is daarentegen wat meer op zichzelf, maar laat wel weer vaak cadeautjes voor ons achter in huis. Omdat dit niet per se cadeautjes zijn die we heel erg waarderen, besluit ik om even met hem naar de dierenarts te gaan. De cadeautjes komen nét iets te vaak.

Er blijkt gelukkig niet zo veel aan de hand te zijn: katten spugen gewoon zo nu en dan en in mijn beschrijving komt het niet gevaarlijk over. Het kan zijn dat hij wat lastiger zijn eten verteert, dus we besluiten om hem tijdelijk wat ander voer te geven. Ook krijgt hij pilletjes mee tegen de misselijkheid. Prima.

“Stop het pilletje in de bek van de kat” staat er als beschrijving bij de pil. Ik doe een poging en die mislukt totaal. Daarom besluit ik om de pil in een bakje te leggen waar ze zo nu en dan wat ‘extra lekker voer’ in krijgen. Ha! Rover likt het pilletje meteen op en kijkt me daarna vragend aan of ik niet nog wat meer voor hem heb. Top.

De volgende dag probeer ik het opnieuw, eerst zonder bakje, maar Rover moet er niets van weten. Hij kruipt onder ons bed en weigert er onder vandaan te komen. Na een minuutje lokken en roepen komt hij niet naar me toe. Zelfs niet met ‘het bakje’. Tsss. Inmiddels woont hij bijna twee jaar bij ons, dus ik ken hem goed genoeg om hem te kunnen lokken met andere ‘maatregelen’.

Op mijn telefoon zoek ik een filmpje met vlieggeluidjes. Dirk komt op me afgestormd, maar Rover blijft stug zitten. Goed, optie twee. Ik zet de printer aan en wacht geduldig tot hij komt: nog nooit heeft hij me bij het printen laten zitten. Wederom komt Dirk de kamer in rennen, maar Rover blijft onder het bed zitten. Een tampon dan? Ik werp hem in de richting van Rover. Drie keer raden wie hem komt halen. Ik loop naar de badkamer en draai de kraan open: ook dat vinden ze fantástisch. Helaas, alleen Dirk krijgt een schone kop.

Uiteindelijk is het gelukt door het pilletje in het etensbakje te leggen en daar de nieuwe brokken overheen te gooien. We hebben al drie dagen geen cadeautje meer gekregen, dus al die pogingen zijn gelukkig niet voor niets geweest :-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    4 mei 2020 / 6:56 am

    Arm Rovertje. Katten en pilletjes. Toch knap om na zoveel moeite Rover onmisselijk te krijgen. Verdere beterschap hoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge