‘Oppep’-ABC

De laatste tijd heb ik het best druk gehad en was ik soms een beetje sipjes. Het leek wel alsof alles drie keer zoveel moeite kostte. Vermoeidheid zal hier wel een grote rol in hebben gespeeld. Ik hoorde van meer mensen dat ze de laatste tijd een beetje meer down waren dan normaal, misschien hing er iets in de lucht? Of gewoon even een tijd lang wat minder weer? Volle maan?

Anyway… Inmiddels voel ik me weer helemaal prima! Het zonnetje schijnt ook weer heerlijk, dat helpt natuurlijk ook. Door de afgelopen periode ben ik wel geïnspireerd geraakt om even een soort oppep-blogje te maken. Dus: zit je niet lekker in je vel of kan het beter? Misschien helpt dit random ABC-tje een beetje om op inspiratie te komen!

 

Als je niet lekker in je vel zit… Bedenk dan dat er op dit moment altijd iemand is die aan een deur trekt, terwijl je moet duwen. (Dit is al een bekend ‘grapje’, maar ik moet er toch elke keer weer aan denken, hahaha). Zelf doe ik het al-tijd verkeerd bij de tandarts.

Blogs teruglezen op Neverdullmoments is altijd leuk 😉 Je kunt in het wolkje rechts ook filteren op ‘haha’, of ‘oeps’, of ‘blunder’. Verder geen reclame ofzo hoor, hahaha.

Chocola. Dit kon hier alleen maar staan. Heeft geen uitleg nodig.

Douchen! Daar kun je zo van opknappen. Lekker even je haren wassen en je favoriete douchegel (schuim?) gebruiken. Onder de douche probeer ik vaak mijn zorgen letterlijk van me af te spoelen. #Zweverig #Maarhethelptwel

Eerlijk zijn naar jezelf is belangrijk. Spreek het desnoods hardop uit dat je je even niet zo fijn voelt, dan voel je je misschien al de helft lichter. Doen alsof werkt niet.

Ff een belangrijke denkwijze: maak je je ergens zorgen om, maar is er een oplossing? –> Geen reden om je zorgen te maken. Maak je je ergens zorgen om, maar is er geen oplossing? –> Dan heeft het totaal geen zin om je zorgen te maken.

Ga lekker naar buiten! Al loop je maar een klein rondje… de frisse buitenlucht zorgt er direct voor dat je je een stuk beter voelt!

Hobbyen. Ik heb zelf altijd fases, maar ik probeer zoveel mogelijk tijd te stoppen in ‘offline hobby’s’. Puzzelen, lezen, wandelen, tekenen, sudoku, borduren (hahaha ja, in die fase zit ik nu. Ik ben nu een kerstboom aan het borduren) zijn voorbeelden van deze offline hobby’s. Televisie is natuurlijk ook prima om afleiding te zoeken, maar daar kom ik toch nooit helemaal van tot rust.

Inspiratie, ik hoop dat ik je dat nu geef!

Jippieeeee, joehoeeeeeee, jodelahitieeeeee, joepiedepoepieeeeeee, jottemmmmmmm. Leuke letter dit. Veel beter dan ‘dolletjes’ of ‘geinig’.

Ku… –> zie x. Die had ik eerder getypt. Wel weer terugkomen naar de L zo he! Ik hou je in de gaten hoor.

Lachen, het beste medicijn! (Cliché, maar waar). Soms google ik gewoon op ‘funny laugh’ en dan ga ik vanzelf meedoen. Je kunt ook gewoon in de spiegel kijken en beginnen te lachen. Of dit samen met iemand doen. Waarschijnlijk rol je van een ‘monotone’ ha-ha in een ‘awkward’-giechel en eindig je in een ‘HAHAHA’-lach. Iemand zin om dit met mij te proberen? 😉 Daan kan ook zo lekker bulderen, hihi.

Maak er wat van! Alleen jij kunt dat doen.

Niezen. Ik vind het zo grappig wanneer iemand moet niezen, dat hoofd dat je die twee seconden voor het niezen trekt. Laatst zag ik op tv een man die moest niezen terwijl hij geïnterviewd werd. Hij had daarna echt een pokerface, terwijl ik op de bank niet meer bijkwam, hahahaha.

Oochtenden vind ik altijd heerlijke momenten van de dag. De dag moet nog beginnen en er kan zoveel leuks gebeuren! Heb je een keer een rotdag gehad? Ga dan lekker op tijd naar bed om de dag af te sluiten. De volgende ochtend is het weer een nieuwe dag en komen er vast leuke dingen (al is het een broodje hagelslag) op je pad.

Pak een pen en schrijf je zorgen/gedachten van je af. Je zult merken dat je je al een stuk lichter voelt! Ik ben zelf erg fan van deze methode en ik heb thuis wel honderden opschrijfboekjes waar ik ooit in begonnen ben.

Qu’est-ce que tu penses de mes idées sur ce sujet?

Relativeer soms ook even. Er zijn altijd mensen die dezelfde ‘problemen’ hebben, maar daarbovenop bijvoorbeeld ook nog eens een enorme puist op hun neus hebben. (Nee okee, flauw… maar soms helpt het wel om het eens in een ander daglicht te zetten. En dan bedoel ik natuurlijk ook relativeren ten opzichte van de ‘erge’ dingen als een ziekte of bijvoorbeeld iemand verliezen).

Soms vind ik het leuk om berichtjes terug te zoeken op ‘hahahaha’. Niet twee keer ‘ha’, want ‘haha’ zeg ik best wel vaak. Wanneer ik echt vier keer ‘ha’ heb getypt, dan vond ik het écht grappig! (Oké nu heb ik dus mijn geheim verteld, ga dit maar niet analyseren hahahahahahahahahahaha).

Taart. Je kunt het eten om iets te vieren, of je kunt het eten om jezelf even een oppepper te geven. Hup, naar de winkel!

U, de laatste letter die ik nu vul van deze ABC-blog. Ik schrijf nooit op volgorde, maar plak wat tekst achter een letter wanneer er iets bij me op komt. Ik heb nog lang niet alles gezegd, misschien kan ik deze blog wat vaker maken. Une idée?

Vieze dingen zijn stiekem soms ook grappig. Scheetjes bijvoorbeeld. Ik kan echt nog steeds hard lachen om een scheet. En ook om synoniemen van scheetjes. Pufjes. Ruftjes. Windjes. *Googelt synoniemen van scheet, hoppa, glimlach op mijn gezicht*: bout, hahahaha. Maar ook: beminde; geliefde. Hm, dat is toch niet helemaal de context. Haha.

Waarom zou je je tijd stoppen in down/verdrietig/sip zijn, terwijl je deze tijd ook leuk/gezellig/blij kunt doorbrengen? Natuurlijk gaat dit lang niet voor elke situatie op, maar je zou jezelf deze vraag best eens kunnen stellen!

Xxx. Kusjes. Altijd een goede oppepper! Je vriend(in), ouders, broer, zus, huisdier… wie ga jij op een kusje trakteren? Je eigen hand kan natuurlijk ook. Ik heb het net uitgetest, want Daan slaapt al. Beetje gek, maar boeiend. Nu weer terug naar de L.

You are amazing. Zeg dat eens tegen jezelf! En anders doe ik het. ZO.

Zeg eens… heeft het geholpen / zou dit lijstje jou helpen wanneer je een beetje down bent?

Volg:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    20 april 2019 / 7:17 am

    Zzzzzzzzz🤗Éker helpt jouw ABC-oppepper! Troostvol. Les idées de toi, ah amazing inderdaad. P doe ik elke dag, soms nog vaker. Helpt dat? Oui. Heeft het jou ook extra geholpen je oppepABC te bloggen?
    Vandaag zal ik ‘s een flink aantal van jouw tips opvolgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge