Opgeruimd: bureaukastje

Opruimen, één van mijn hobby’s! Vroeger vond ik het altijd heel erg leuk om m’n kamer op te ruimen. Ik had fases waarin m’n kamer echt ontploft was, maar dan gaf het daarna des te meer voldoening als het weer wat georganiseerder was. Bij m’n ouders moest ik al mijn spullen in één kamer proppen, nu kan dat verspreid over een heel huis(je). Dat geeft toch wat meer mogelijkheden ;-). Het kastje dat ik ging opruimen is een Ikea kastje met vier van die vakken. Waarschijnlijk heeft iedereen deze of een variant hierop wel in huis (gehad). Er zat niet echt een systeem in het kastje, dus dat werd mijn doel. Zodra ik namelijk een plekje heb voor iets, vind ik het veel makkelijker om het allemaal op te ruimen.

Zie hier de vóór-foto:

Vooral bovenop is het een zooi, dit lag er al weken zo bij. Dat kon wel even anders dus. Mijn zus was naar de Ikea gegaan en had nog een opbergdoos voor me gekocht. Die kon ik mooi gebruiken, want hij past precies in zo’n vakje van deze kast. Ik begin altijd door alles wat er ligt op de grond te leggen. Toen zag het er zo uit:

Vervolgens bedacht ik voor mezelf wat voor spullen het allemaal waren. Deze spullen heb ik vervolgens gesorteerd volgens de categorieën ‘werk’, ‘studie’ en ‘privé’. Je moet werk en privé altijd gescheiden houden, zelfs in deze kast gebeurt dat dus haha. Daarnaast had ik een mega verzameling met lege mapjes, schriften, printpapier etc. Zo, vier categorieën! Linksboven bewaar ik nu mijn spullen van m’n studie. In de opbergdoos zitten allemaal mappen gesorteerd per vak. Rechtsboven bewaar ik werkspullen. Rechtsonder de nieuwe opbergdoos met daarin al m’n ‘privé-spullen’. Dat klinkt fouter dan het is, er zitten vooral dingen in zoals kleurboeken voor volwassenen, paperclips, wat boekjes van vroeger, zelfgemaakte kaarten etc. Geen privé als in ‘verboden voor le boyfriend’ of iets dergelijks dus ;-). Linksonder alle meuk die ooit nog van pas komt: printpapier, lege mappen en 23-rings mapjes. Zie hier het resultaat:

IMG_3115

Bovenop staat een mandje en dat is ook het enige wat ik op het kastje wil hebben staan. Daar bewaar ik spullen waar ik binnenkort nog iets mee moet doen, zoals boeken die naar de bieb terug moeten en een camera waar ik de filmpjes nog van af moet halen. Zodra deze mand te veel uitpuilt, is het dus tijd om op te ruimen. Ook al is het voor-na effect niet mega groot, het voelt vooral heel fijn om nu een systeem te hebben.

Heb jij nu ook zin om op te ruimen?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge