Op kamp! – Dag 2! (Clichés #16)

Donderdag schreef ik al een clichéblog over de eerste dag van ons mentorkamp, vandaag beschrijf ik de uitspraken en mini-anekdotes van onze tweede dag kamp afgelopen week.

 

Ontbijt

Leerlingen verschijnen halfdood aan het ontbijt en direct heb ik door dat ik misschien wel het allerlekkerst van iedereen heb geslapen. (Sorry co-mentor).

Waar het gisteravond echt brullen en lachen was, wordt er nu stilletjes ontbeten.

Overal spot ik verwilderde knotten en capuchons (een paar uitzonderingen uiteraard!)

“Gaan we zo met de auto naar Baarn? Mag ik met de eerste auto meerijden?”

 

Na het ontbijt

“We gaan nu in shifts naar Baarn rijden voor het boodschappenspel. De eerste 12 leerlingen kunnen met ons mee met de auto’s, de rest van de groep loopt alvast een stukje richting de bestemming onder begeleiding van meneer V. – We worden wel opgehaald hè, u laat ons niet stiekem alles lopen toch?”

 

Boodschappenspel

“Jullie hebben tot half 2 de tijd om de spullen op het lijstje te verzamelen, jullie mogen hiervoor op pad in Baarn. Blijf als groep bij elkaar en zorg ervoor dat jullie niet allemaal bij dezelfde mensen aanbellen. Wie de meeste voorwerpen heeft verzameld, wint een prijs. Succes!”

Mooi, voor ons een heerlijk moment om even ergens een drankje te drinken. En waterballonnen te scoren voor later deze middag, wat een hitte!

Om half twee verzamelen we weer bij de afgesproken plek en de leerlingen praten enthousiast over hun avonturen. “Wow, waren jullie ook bij die mevrouw daar? Ze was niet zo blij met bepaalde producten…” Anderen vertellen weer blij over hun vijf geslaagde selfies met voorbijgangers: “die mensen vonden dat echt leuk!”

Leerling: “heeft er IEMAND wèl een kerstbal weten te scoren??!!”

 

Midgetgolf

“Oké jongens, we gaan zo midgetgolfen! Wie van jullie heeft een naam met de letter A? Ga maar bij die boom daar staan. Letter B? Naar de boom. C, D, E….. uiteindelijk hebben we de leerlingen tot en met beginletter L bij elkaar verzameld. (Een jongen wiens naam ook met de L begint, zag ik stiekem nog tussen zijn vrienden staan. Na even oogcontact met hem gemaakt te hebben, deed hij zijn vinger voor zijn lippen. Ha, hij moest eens weten… ;)) “Goed, wie van deze leerlingen wil NIET met de auto naar midgetgolf?” Twee leerlingen steken hun vinger op. “Oké, dan mogen jullie bij de andere groep gaan staan. Jullie mogen lopen naar de midgetgolf! Het is een kwartiertje lopen ongeveer, succes!” Er volgt wat geprotesteerd, maar we beloven dat we de andere groep ook nog een voordeeltje zullen geven.

Tijdens het midgetgolfen zijn er flink wat zweetdruppels gevallen. Jemig, wat een hitte!

“Mevrouw, dit is best wel kindermishandeling eigenlijk. Het is wel leuk hoor, maar moest dat zwembad er nou echt direct náást liggen?”

 

Pannenkoekenrestaurant

Hallo, u spreekt met Laura. Ehh.. kan ik voor over twee uur reserveren voor een groep van 29 man?” Fingers crossed. “Ja? O heel fijn, dank u! Tot straks!” Dit had op zich iets beter gepland kunnen worden, maar het was gelukkig geen probleem!

“Jullie mogen alles kiezen, zolang het maar pannenkoeken zijn!” Even later komt er een super decadente pannenkoek langs met ijs en slagroom. Iedereen lacht er toch een beetje om: “wie heeft deze nou weer besteld?” Het blijkt om de ‘valsspelende’ jongen met de L te gaan, hahaha.

Na het eten gaan drie leerlingen nog even drinken halen bij de bar. Hoewel het me verbaast dat ze zo assertief zijn en dan ook echt met z’n drieën naar de bar lopen, zoek ik er niets achter. Even later komt de ober met een beker met slagroom en daarin een sterretje aangelopen. Voor mijn zeer verraste co-mentor: “wisten jullie echt dat ik overmorgen jarig ben?!” De leerlingen lachen keihard: “nee, het was gewoon een grapje! Maar alvast gefeliciteerd dan!!” Het zou wel echt hilarisch zijn geweest als ze deze voor mij hadden besteld en dat mijn co-mentor dan dus echt bijna jarig was geweest.

 

Speurtocht

“Gisteravond was de dropping een groot succes en we gaan nu een speurtocht doen. In jullie groepsenvelop hebben jullie allemaal een eigen coördinaat, dat is de beginplek van de speurtocht. Op elke plek van de speurtocht voeren jullie vervolgens opdrachten uit, waardoor jullie weer op je volgende coördinaat uitkomen. Succes!”

Leerlingen stormen massaal weg en wij hebben weer even een uurtje rust.

Na een half uurtje stromen de eerste foto’s binnen: ze moeten een levende piramide maken, bij goedkeuring krijgen ze het volgende coördinaat. Ook moeten ze een sudoku oplossen, een paar dingen op een bepaalde plek tellen en een hele gekke groepsfoto maken.

 

‘Bonte avond’

Overal spelletjes, hapjes en gezelligheid. Wat een superklas hebben we toch!

Om één uur sturen we de leerlingen naar bed, ditmaal onder strenge voorwaarden dat ze vannacht toch ECHT stil moeten zijn en niet mogen overlopen.

 

Nachtdienst

Zie blog van dinsdag voor onze nachtdienst en het spotten van en zoeken naar overlopende leerlingen. (Stiekem hoort dit er natuurlijk wel bij, anders ben je niet echt op kamp geweest…)

 

Het kamp was super en we hebben genoten! De volgende ochtend hebben we ontbeten, rapporten uitgedeeld, opgeruimd, een emotioneel praatje gehouden en de uitslag van het boodschappenspel (hahaha, zo leuk dat ze allemaal toch een tampon, tandenstoker, blik knakworsten, tandenborstel, groene pen…… hebben gevonden). Om twaalf uur kwamen de ouders de leerlingen weer netjes ophalen. Dit was een fijne afsluiter van een mooi mentorjaar. Wie weet doen we dit nog eens over!

Volg:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    21 juli 2018 / 7:33 am

    Wat hebben jullie dat magnifiek georganiseerd, wat een bedenkwerk vooraf! Prachtkampweek in ook nog prachtig weer. Vakantie dik verdiend!

  2. 21 juli 2018 / 8:27 am

    Klinkt inderdaad als een heel geslaagd kamp met ook nog eens genoeg leuke uitspraken en anekdotes! Om sommige moest ik smakelijk lachen, waaronder de superdeluxe pannenkoek 😉 Geniet van je weekend en rust lekker even uit na een paar nachten nachtdienst! 😉
    Romy schrijft over.. Een ezel stoot zich… | 9 blunders die ik al váák heb begaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge