Onze huwelijksreis naar de Azoren! (Deel 5)

Zaterdag 15 februari

OMG WAAR KOMEN AL DIE MENSEN VANDAAN?! Het is mega mega mega druk bij het ontbijt, dat zijn we niet gewend hahaha. Waar we de afgelopen dagen met ongeveer 5 bezette tafels aan het ontbijt zaten, zijn er nu ongeveer 40 tafels bezet. Bij het ontbijt krioelt het van de mensen en de serveersters lopen af en aan met hartjescakejes. Wat zo’n valentijnsweekend dan betekent voor een hotel, grappig om het verschil te zien! Er zijn veel locals die voor dit weekend naar dit mooie hotel zijn gekomen. Het heeft ook wel weer wat gezelligs! 

Ook deze ochtend doen we rustig aan in het hotel en zwemmen we eerst voordat we echt met de dag beginnen. We hebben straks namelijk de afspraak met goede vrienden om te gaan videobellen! Twee lieve vrienden van ons verwachten namelijk een kindje en ze hebben een mini gender reveal party georganiseerd. Wij zijn er via het videobellen toch een beetje blij, zo bijzonder! De ballon werd doorgeprikt en daar knalde allemaal roze confetti uit, een mooi moment! 

Rond 12:00 eten we wat en rijden we daarna door naar Furnas, een mooie plaats midden op het eiland. In Furnas is er een prachtig tropisch park met de meest geweldige flora en fauna (tuttig, maar vat het wel samen, haha). Ook is hier een geel vulkanisch meer waarin je kunt zwemmen. Van tevoren word je overal gewaarschuwd dat je zwemkleding (en haar, haha) geel kan uitslaan, dus dat je wel een beetje voorzichtig moet zijn. Wij kiezen voor een rondje door het park en het is er zo mooi! Ik blijf maar filmen met de geleende GoPro van Dorinde en Thomas. Er lopen hele bijzondere eenden en dieren en we genieten van alle mooie kleuren en lekkere geuren.

We zijn ongeveer een uur in het park en besluiten dat we nog wel een wat langere wandeling willen doen. Het is ook zo suf om daarna weer terug te gaan naar het hotel, we willen hier ook ’s avonds ergens een hapje eten. We kijken op de kaart en zien dat er een makkelijke (yes) wandeling is van zo’n 9,5 km om het ‘Furnasmeer’. We besluiten om deze te gaan doen en we beginnen ook weer bij een stukje met borrelende bronnen. Een man heeft het niet helemaal begrepen en loopt zo van de paden af, gevaarlijk! Gelukkig wordt hij terechtgewezen. 

Tijdens deze wandeling zien we rondom het meer dat er allemaal houten beeldwerken staan. Zo ontmoeten we ook het nichtje van het monster van Lochness, haha. We zien ook een verlaten kerkje, ik vind dit altijd creepy en fascinerend tegelijkertijd. Er zijn wel meer verlaten plekjes op het eiland, trouwens!

Na de wandeling is het zo’n 17:00 en hebben we echt heel erg trek gekregen. We zien het als een uitdaging om een plek te vinden waar we nu al kunnen eten, de meeste restaurants gaan namelijk pas rond 19:00 open. Uiteindelijk lukt het in een restaurant waar extreem veel houten tafeltjes staan. We zijn er niet eens de eersten, later snap ik waarom: voetbal is op tv! De kok komt zelfs af en toe uit de keuken om een paar minuten naar het scherm te staren en dan weer vloekend naar binnen te gaan, hahaha.

We krijgen een heerlijk zoet knoflookbroodje en daarna krijg ik kabeljauw en Daan kip. Mijn eerste hap kabeljauw is goddelijk: ik hou van zout eten en dit is precies waar ik behoefte heb na een wandeling. Na zo’n vijf happen beginnen mijn nieren helaas te protesteren, dit is toch wel enorm zout. Daan kijkt z’n ogen uit: Laura die zout niet meer kan waarderen? Gelukkig zijn de groenten en aardappels wel heel lekker ;). 

Wanneer we in het hotel aankomen is het donker en we relaxen weer op de kamer. Ik lees / blog meestal en Daan kijkt naar How I Met Your Mother en films. Vakantie!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    25 februari 2020 / 8:26 am

    Het verrassende van nog onbekende en daardoor verrassende oorden biedt jullie verrassing na verrassing, heel veel ‘zoets’ en (lees ik) soms net een tikkeltje te zout zouts. Happy huwelijksreis vol happy verrassends!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge