Onze huwelijksreis naar de Azoren! (Deel 4)

Wil je het begin graag lezen? Klik hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 3!

Een leuk feitje: ik typ dit nu in het vliegtuig onderweg van de Azoren naar Lissabon! We hebben zojuist een lunchpakketje gekregen met een tonijnwrap, stukjes kaas en appel. Schattig. We hebben de deal gesloten dat ik Daan z’n kaas eet en dat hij mijn appelstukjes (op 1 na, mijn toetje!) krijgt. 

Vrijdag 14 februari

Het is vandaag Valentijn en we zijn precies een week getrouwd! (Voor in de toekomst is dat vet handig, wanneer alle winkels vol liggen met allemaal valentijnszoetsappigheden ;)) Voor nu is het wel heel grappig om Valentijn mee te maken op onze huwelijksreis! Elk uur van deze dag denk ik wel even terug aan wat we op onze trouwdag op dat moment aan het doen waren ;): Nu begon de ceremonie… we aten nu taart… Onze openingsdans begon nu zo’n beetje! Echt zo fijn om deze herinnering er nu voor altijd bij te hebben! Binnenkort zal ik meer gaan terugblikken op onze trouwdag, maar nu kom ik voorlopig eerst met ons huwelijksreisverslag! 

Omdat we een beetje de ongeschreven regel hebben dat we om de dag wandelen, hebben we vandaag weer een rustdagje! We relaxen die ochtend in het hotel en gaan rond lunchtijd weer naar de hoofdstad Ponta Delgada. Sushi als valentijnslunch leek mij wel een strak plan, ja toch? 😉 We vinden het restaurantje terug en nemen plaats bij een tafel aan het raam. Hier zien we dat dit restaurant bij een hotel hoort, want we kijken uit op het binnenzwembad van het hotel. 

We bestellen een aantal verschillende sushigerechtjes, waaronder ook een handroll met zalm en zoete aardappel, haha! Ik heb gemerkt dat ze op dit eiland fan zijn van zoete aar…..

Daan heeft zojuist mijn stukje appel opgegeten :O :O Per ongeluk weliswaar, maar je verheugt je er toch op hè… 😉 Ik drink trouwens tomatensap, haha. Op de één of andere manier heb ik daar altijd trek in tijdens het vliegen?!

Enniewee, ze zijn dus fan van zoete aardappel op dit eiland!

Na de lekkere lunch besluiten we om naar de grot van Ponta Delgada te gaan. Deze grot ligt direct naast de snelweg en je moet er via een huisje naar binnen, haha. Na de lunchpauze gaan ze om 14:00 open en onze Engelstalige rondleiding begint om 14:30. We gaan een paar trappen naar beneden en krijgen dan een haarnetje met een helm op. De grot is vrij groot (hij schijnt een paar kilometer onder de stad te lopen), maar wij kunnen met deze ‘makkelijke’ tour alleen maar 200 meter bekijken. Het is wel erg mooi! De gids vertelt dat mensen vroeger niet wisten dat hier een grot lag en dat ze tonnen aan afval hebben moeten verwijderen uit de grot toen deze ontdekt was. Blijkbaar was er een gat in de grond die uitkwam op de grot en welke mensen jarenlang als prullenbak hebben gebruikt. 

Vervolgens rijden we weer naar het supermarktje om wat ‘tapas’ snacks te halen voor ’s avonds. We hebben op vakantie niet altijd zin om altijd maar uit lunchen en uit eten te gaan: op de kamer eten vinden we dan net zo gezellig! We hebben ook noedels gehaald en ik vind het helemaal lekker, haha. 

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Omarij
  22 februari 2020 / 8:43 am

  Wat een variatie aan lokatie! Het ‘heden’ in het vliegtuig, de flashback in een sushirestaurant (zalige foto’s 👌🏼), in een grot en in het hotel….o ja, ook nog in een supermarkt: zo’n echte relaxvakantiehuwelijksreisdag en is het niet wondermooi dat je zuks hoog in de lucht kunt intikken?!
  Maar moeten afzien van dat stukje appel….foei!

 2. 22 februari 2020 / 10:00 am

  Haha, toch jammer van de appel… 😉 En ik kan me wel voorstellen dat je steeds terugdenkt aan de momenten op de huwelijksdag. En als jullie precies een jaar getrouwd zijn en leuke Valentijnscadeaus hebben gescoord, zal het met die herinneringen vast niet minder zijn 🙂
  Leuk om zo een beetje mee te genieten van jullie huwelijksreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge