Flauwwww

Na een hele leuke, sportieve midweek naar de Ardennen te zijn geweest met ruim 50 leerlingen, kom ik vrijdagavond weer thuis. Vrolijk vertel ik over de leuke dingen (paintball, grottentocht, kanovaren, avondspelen, fakkeltocht, kampvuur, wandelen met kompas, een klimparcours en abseilen) die we hebben gedaan deze vier dagen. Het is de eerste keer dat ik als docent op kamp ben meegegaan en ik ben dan ook blij dat het zo goed bevallen is.

Na gezellig bijgekletst te hebben met mijn vriend, besluit ik om mijn spullen op te ruimen. Ik ben aardig moe en ik beweeg me dan ook sloom. Terwijl ik bezig ben voel ik soms wat lichte pijnscheuten in mijn gewrichten: met name de grottentocht (lees: tijgeren op je buik door smalle tunnels en kieren) heeft wel zijn vruchten afgeworpen. Nieuwsgierig pak ik de weegschaal er dan ook bij. Deze week zijn we flink sportief geweest: wat zal dat voor mijn gewicht betekenen? (Disclaimer: ik ben niet geobsedeerd met afvallen/de weegschaal, maar ik ben gewoon oprecht benieuwd wat zo’n weekje Ardennen dan voor invloed heeft). 

(…)

Oké, probeer Kermit de Kikker van Sesamstraat eens voor de geest te halen. Gelukt? En dan vooral dat moment wanneer hij zijn lippen samenknijpt wanneer iets hem niet zint? (Or is it just me?)

Vanuit de slaapkamer roep ik naar mijn vriend: “Schat, volgens mij kloppen de nieuwe batterijen van de weegschaal niet hoor. Sinds we ze vervangen hebben, ben ik ineens veel zwaarder!” (Ik ken het fenomeen excuses zoeken en ZEKER wat dit soort zaken betreft kan ik heel realistisch en nuchter zijn hoor). Toch voel ik dat er iets niet pluis is met die weegschaal. Vriend: “Oh, dat is ook gek. Ik ben juist lichter geworden!” Hater.

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    15 juli 2017 / 7:54 am

    Kijk, het zit zo: je hebt meer spiermassa gekregen na al die fantastische Ardense bewegingsavonturen, gewoon meer spiermassa. Heus, vet ben je kwijtgeraakt!
    Zo, vertel dat maar aan je vriend en geef jezelf een liefdevolle schouderklop na al die verwoede inspanningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge