Ode aan “Calm Radio” (Tip!)

Enkele weken geleden…

“Laura, wat fijn dat je er bent! Heb je zin in een kopje thee? We gaan zo de intake doen. Daarna krijg je een fijne gezichtsbehandeling, een massage, worden je wenkbrauwen geëpileerd en krijg je een goodiebag mee.”

Zo, ik was direct ontspannen. Dit was een heerlijke ontvangst bij een schoonheidsspecialiste vlakbij mijn dorp. Op de achtergrond hoorde ik zachte pianomuziek, afgewisseld met bosgeluiden, regendruppels, af en toe een harp of zachte getaargeluiden…. extreem rustgevend! Dat wil ik thuis ook luisteren! De schoonheidsspecialiste vertelde me dat dit Calm Radio was. Top!

Thuis heb ik die avond de goodiebag vol producten uitgestald in de badkamer en zocht ik op Spotify naar Calm Radio. Ik kwam weliswaar niet bij de radiozender terecht, maar kwam wel een afspeellijst tegen. Ik kan niet meer zonder! 😉 Wie weet inspireert het jou ook!

De momenten waarop ik de afspeellijst Calm Radio aanzet:

 1. ‘s Morgens voordat ik wegga naar mijn werk. Ik leg mijn telefoon in de badkamer, zet de afspeellijst aan en heb het idee alsof ik in een ‘spa’ ben. Perfecte muziek om je haren op te kammen of wat make-up op te doen 😉
 2. In de auto na een drukke dag. Ik ben direct weer ontspannen! Zelfs wanneer ik de muziek keihard aanzet, hahaha.
 3. In één van mijn drukke 3 havo klassen. Zodra ik op het rooster zie dat ik deze klas moet lesgeven, zet ik deze lijst aan. Ik doe de deur dicht en wacht tot ze binnenkomen. Doordat mijn deur dicht is, komen ze echt in een compleet kalmerende omgeving binnen. De eerste drie lessen lachten ze me een beetje uit (“zweverig hoor!!!”), maar nu willen ze niet meer anders. “Kunnen we ook die zen-muziek luisteren tijdens het huiswerk maken, mevrouw?”
 4. ‘s Avonds wanneer ik ga douchen. Heerlijk, weer dat spa-gevoel!
 5. Tijdens het bloggen! Maak ik al spelfoutjes? Ik ben extreem ontspannen op het moment, terwijl ik vijf minuten geleden nog rode wangen kreeg bij het zien van mijn enorme to do lijst.
 6. Heeeeel soms zet ik het ‘s avonds op wanneer we gaan slapen. Echt zo chill om hiermee in slaap te vallen! Probeer het eens als je slecht in slaap kunt komen!
Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Omarij
  22 oktober 2019 / 7:20 am

  Is het zoiets als Ennya? Yogaklanken noem ik ze, golfslag- ruis door de bomen-vogelgewiek-opvliegende flamingo’s-wiegende deiningmuziek..
  Dat zelfs de havo3 cursisten genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge