Nieuw wandelpad

Daan en ik wonen nu bijna 3 jaar in ons huis en we hebben sinds vorige week een nieuw wandelpad gevonden! Het is een pad door een weiland waar honden los mogen lopen.

Op een namiddag besluit ik om daar een rondje te lopen. In de verte zie ik een vrouw met haar hond lopen en de hond heeft mij duidelijk ook gezien. Hij draait zich om, kwispelt even en gaat dan zitten. Met zijn rug naar zijn baasje en met zijn kop op mij gericht.

Ondanks dat het een grote hond is, schat ik in dat hij aaibaar is. Ik kan het nog niet goed zien (de hond zit op zo’n 50 meter afstand), maar ik ben niet bang. Ik vind het wel een beetje gek dat het baasje stug doorloopt en de hond niet op of om kijkt.

Nog 30 meter. Ik kijk een beetje om me heen om de blik van de hond af te wenden, maar hij blijft me vrolijk aankijken, ‘t koppie een beetje schuin.

Nog 20 meter. Zijn baasje begint hem te roepen, maar hij reageert niet. Hmmm, ik sta nu wel op het punt om hem in te halen. Doen? Ach ja, waarom niet. Mijn tetanusprik heb ik toch al gehad toen ik in Duinkerke gebeten was door een zwerfhond ;). Leuk, die gedachte nu door mijn hoofd, hahaha.

Het vrouwtje heeft inmiddels grof geschut (snoepjes) uit haar jas getoverd en ze rammelt ermee. De hond draait zich om, kijkt naar de brokjes en kijkt dan weer naar mij. Ik loop inmiddels naast hem en hij geeft me een lik op mijn hand. Daarna galoppeert hij richting snoepjes.

Wanneer ik ze passeer, zeg ik de vrouw en de hond vriendelijk gedag. De blik in de ogen van de vrouw bevat een combinatie van de emoties
‘sorry’, ‘ongemakkelijk’ en ‘hij doet niks hoor’. Ik lach vriendelijk terug, veeg wel even mijn hand af aan mijn jas en ik besluit dat ik dit een geinig wandelpad vind.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    12 mei 2020 / 7:01 am

    “ Kom je naast me met me meewandelen, gezellig, bij mij hoef je je van de anderhalve meter niks aan te trekken, ik zag meteen dat ik je hartstikke lief vind, fijn wandelpad hier hè?” zei die hond tegen jou. Wat een lieverd!
    En dat op een nieuw ontdekt weilandpad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge