New York – dag 3, 4 en 5 (deel 4)

Na rondgekeken te hebben bij St Patricks Cathedral en nog even langs de Trump Tower gelopen te hebben, is het alweer bijna tijd om te gaan dineren. Voordat we een restaurantje zoeken, gaan we eerst even binnen bij McGee’s, de pub waar How I Met Your Mother op gebaseerd is. (Mensen die mijn vriend goed kennen… daar moesten we natuurlijk even naar binnen ;)) Super leuk sfeertje daar!

De pub zit vlakbij Times Square en we lopen er weer heen. Deze keer schemert het een beetje, een mooi gezicht met alle borden en lichtjes!

We besluiten om te gaan eten bij een hele leuke New Yorkse pub, waar veel locals lijken te zitten. We bestellen eerst weer wat biertjes met een borrelplank en vervolgens gaan we aan de burgers en Fish and chips. Lekker hoor!

Onze avond sluiten we af met een bezoekje aan Target, een enorm warenhuis waar we op zoek gaan naar ‘gek’ Amerikaans snoep (oreo’s met pindakaas, karamel m&m’s…. mmmmm). Bizar om te zien hoe moeders met kinderen van 2 nog naar de winkel gaan om 22:00 haha. De kindjes gedragen zich overigens prima hoor, helemaal niet huilen of jammeren ofzo… #sarcasm.

Dag 4

De volgende ochtend halen Dorinde en haar vriend ontbijt: ze mogen me verrassen met een lekkere bagel. Ze komen terug met een bagel met olijvenroomkaas, omnomnom. Aan dit ontbijt kan ik best wennen hoor!

Na vervolgens lekker rustig aan gedaan te hebben (toch best vermoeiend, zo’n tripje!), gaan we op weg naar de Brooklyn Bridge. Deze keer wandelen we er overheen. De brug is super mooi en je hebt er een prachtig uitzicht op Manhattan. Overal staan borden dat je geen slotje aan de brug mag hangen, waardoor iedereen vervolgens een slotje onder dat bord heeft opgehangen. Stelletje rebellen 😉

Van onze ouders hebben we geld voor koffie en taart gekregen, dus we gaan lekker ergens zitten. Ik ben tegenwoordig helemaal fan van Chai Tea Latte, zo lekker! Als je dit niet kent: het smaakt naar Kerst en is ook lekker in de zomer 😉

Voor de lunch gaan we weer naar een bageltent en we eten het in Central Park op.

De laatste halte voor ons deze dag is Chinatown en Little Italy. Zo grappig hoe je je al snel in een ander land waant, terwijl je nog steeds hartje New York bent. Lekker veel neppe zooi daar, haha 😉

En dan is het voor mijn vriend en mij alweer tijd om richting de Airbnb te gaan: wij vliegen straks weer terug naar Nederland. In het appartement doen we nog even rustig aan en vervolgens pakken we de metro richting JFK Airport. Bye New York! Het voelt op dat moment wel vervelend om te gaan: Dorinde en haar vriend blijven nog een nachtje. Ongezellig om zo uit elkaar te gaan, maar wij moeten helaas alweer een dag eerder aan het werk. Niets aan te doen!

Op het vliegveld vergeet ik mijn eten uit mijn tas te halen en moet ik in de loser-rij gaan staan voor mensen wiens bagage gecheckt moet worden. Ook moet ik mijn schoenen uitdoen, waardoor ik 20 minuten op mijn meloensokken moet wachten. Mijn vriend kijkt vanaf een afstandje geamuseerd toe 😉

De vliegreis verloopt prima (ik heb 3 uur geslapen, woehoe!) en om 11:00 landen we weer in Nederland. Maf om dan een nacht ‘overgeslagen’ te hebben. Hello Jetlag!

Dag 5 (van de verhalen… ;))

Waar mijn vriend en ik alweer thuis zijn, vermaken Dorinde en haar vriend zich nog een laatste dag in New York waar het vandaag sneeuwt! Ze bezoeken Chelsea Market (dat lijkt een beetje op de foodhallen) en eten er onder andere vegan sushi. Verder gaan ze nog naar een enorme begraafplaats waar het er haast sprookjesachtig uitziet door de sneeuw. Een tip voor mensen die zich nog een laatste dag moeten vermaken maar wel al moeten uitchecken: op verschillende punten in de stad (onder andere bij metrohaltes) kun je je bagage in een kluis doen. Ideaal!

De reis was fantastisch, echt een dikke aanrader! Drie nachtjes lijkt kort, maar als je alles goed plant is het echt prima te doen! We hebben alles gezien en gedaan wat we wilden en het voelde alsof we er een week geweest zijn. Heerlijk!

Ik heb trouwens chronisch het liedje New York van Frank Sinatra in mijn hoofd gehad 😉

Until next time, New York!

Ik hoop dat jullie deze reisserie leuk vonden 🙂 Voor mezelf is het in ieder geval een heel leuk aandenken zo!

1 Reactie

  1. Marijke
    24 april 2018 / 7:35 am

    Nou en of ik het op prijs stel, je NY- reisverslag! Mooi verwoord, ik leefde zodanig mee dat ik door je beschrijving virtueel met jullie meeliep, mee metrode, meeat 😜, meeuitzichtte, meeenz. Wat kan er in drie dagen megaveel ondernomen worden! Wat een prachtige zonsondergangfoto hierboven. Genoeg herinneringen om te koesteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge