New York – dag 1

“Ik wens jullie allemaal een heerlijk weekend en tot volgende week!” Ik hoor mezelf deze woorden tegen de klas zeggen, waardoor ik vervolgens stiekem een mini-vreugdedansje doe: we gaan dit weekend naar New York!

Met mijn vriend, mijn zus en haar vriend heb ik om 15:00 afgesproken op Schiphol. Omdat ik in de buurt werk, is het voor mij handiger om met de trein te gaan. Het zonnetje schijnt heerlijk en ik heb echt zin in dit tripje!

“Hee, in welke trein zit jij? Ik ben nu bijna op Sloterdijk.” Ik app mijn vriend, die terugstuurt: “Lol, ik ben op Sloterdijk! Ik sta op spoor 11, jij?” Ik kijk op mijn NS-app. “Oh, ik kom op dat buitenspoor aan. Dat red je niet meer. Ik zie je zo!”

Zo’n kwartier later meeten we met z’n vieren in de vertrekhal van Schiphol. Yes, het gaat beginnen! Al gauw vinden we de incheckbalie en kunnen we onze koffers zelfstandig inchecken. Voor degenen die dit niet kennen: je zet je koffer in een soort bak die vervolgens sluit door middel van een soort hekje. Dat voelt voor 3 seconden even heel dramatisch, wanneer je je koffer ziet verdwijnen en er echt niet meer bij kunt.

Vervolgens lopen we door naar de douane. Snel drinken we de flesjes leeg (je hebt dan altijd net even te veel vocht in je tas) en lopen we door. Op zo’n moment vraag ik me altijd af waarom ik een riem om heb en waarom mijn broekzakken vol zitten met speldjes en haarelastiekjes.

Na zo’n 10 minuten zijn we helemaal klaar en ploffen we neer bij een koffietentje. Nog twee uur tot onze vlucht! We proosten met bier en cappuccino en we hebben zin in de reis! Mijn zus en ik werken nog even wat en de tijd gaat lekker snel voorbij.

In het vliegtuig zitten we twee om twee. Naast mij zit een jongen die al snel een praatje maakt met de stewardess: “zou het mogelijk zijn dat jullie vanuit de cockpit een filmpje maken van deze reis? Ik doe namelijk mee aan een tv-programma.” Mijn oren staan wagenwijd open. De stewardess vraagt geïnteresseerd met welk programma hij meedoet. “Met Grenzeloos Verliefd!” Ongegeneerd slaak ik een kreetje en kijk ik zijn kant op. “Ik ben een trouwe fan!” We kletsen wat over zijn avontuur (hij heeft al een paar draaidagen in Nederland achter de rug, gaat nu samenwonen met zijn vriendin in New York en straks bij de aankomsthal staat er een cameraploeg te wachten. Cool!)

Tijdens de vlucht eet ik vegetarische pasta, nootjes, drink ik wijn en tomatensap en kijk ik twee films: Elizabeth (1998) en Huisvrouwen bestaan niet (2017). Vooral die laatste film is hilarisch! Vervolgens speel ik nog wat potjes Tetris en Patience en dan is het alweer bijna tijd om te landen. New York, here we come!

Wanneer we geland zijn, hoop ik dat ik een glimp van de cameraploeg kan opvangen. Helaas, wij zijn voor het eerst in New York en moeten daarom in een lange rij staan voor een soort ‘check-in-point’. Wanneer we aan de beurt zijn, worden onze vingerafdrukken en slaperige hoofden op foto’s vereeuwigd en mogen we door naar de bagageband. Daar zien we onze koffers direct al op de band chillen. Off we go!

Het eerste beeld van New York is een enorme rij gele taxi’s die de mensen van het vliegveld haalt. Ook wij gaan in de rij staan om ons eerste ritje te maken. “To Brooklyn, please!” De man laadt onze koffers in en we stappen de énorm hete auto in. Meteen begin ik aan de airco te prutsen. Hoe zit dat ook alweer met die Fahrenheit?!

Uiteindelijk komen we rond 21:45 aan in het appartement en krijgen we met veel moeite de deur open. Het appartement is leuk ingericht, lekker Amerikaans. Er zijn twee slaapkamers, een keuken, een badkamer en een woonkamer.

Nadat we onze tassen gedumpt hebben, gaan we direct weer naar buiten. We hebben een avondwinkel gezien, waar we alvast even wat beleg en koekjes willen kopen. Eenmaal binnen in de winkel hebben we onze eerste gesprekken met de locals en begint het avontuur!

We besluiten de avond met wat fastfood bij de Shake Shack en dat gaat er goed in!

Even voor twaalven ploffen we in bed, op dat moment is het al 06:00 in Nederland. Welterusten!

Wordt vervolgd…

Volg:

2 Reacties

 1. 10 april 2018 / 6:16 am

  Ah zo gaaf dat jullie naar New York zijn geweest! Mijn mooie herinneringen aan mijn eigen trip naar New York komen weer allemaal bovendrijven als ik dit zo lees. Zo’n eerste dag is door het tijdsverschil wel even extra pittig, maar daarna kan het alleen maar nog leuker worden 😉
  En hoe gaaf dat jullie een deelnemer aan Grenzeloos Verliefd ontmoet hebben. Als groot fan zou ik daar ook nogal enthousiast van worden 🙂
  Romy schrijft over.. De wereld die voor mij openging door mobiel internet!

 2. Marijke
  10 april 2018 / 7:20 am

  Een reisverslag mogen lezen, heerlijk! Was al zo benieuwd naar jullie NY-se belevenissen, en daar zijn ze. Jullie deelden dus gevieren een appartement? Leuk!
  Mochten wij ooit nog een keer inchecken op Schiphol, dan hoop ik dat ik bij jullie mag aankloppen voor die gang van zaken wat zelfstandig kofferinchecken betreft. Groentjes op dat gebied, jullie ervaringsdeskundigen…
  ‘Grenzeloos verliefd’ nog nooit bekeken, welk net? Die jongen al grenzeloos op tv gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge