Never a dull book #1 – Weerwater

Weerwater – Renate Dorrestein

De flaptekst: De wereld vergaat. Op één stad na: Almere. Als de stofwolken zijn opgetrokken, blijken er nog maar een paar duizend inwoners over. Het zijn voornamelijk vrouwen, onder wie gastschrijfster Renate Dorrestein. De schaarse overlevende mannen zijn ontsnapte gevangenen.

Langzaam hervindt de ontredderde gemeenschap haar evenwicht. Maar na een paar jaar zijn er nog steeds geen kinderen geboren. Net als alle hoop op nieuw leven dreigt te vervliegen, is er plotsklaps een baby. De vondst stelt de bewoners voor een raadsel. Is er misschien toch nog leven buiten Almere? Of luidt deze gebeurtenis het begin van het einde in? En aan wie van alle hunkerende vrouwen zal baby Ally in de tussentijd worden toegewezen?

Het boek komt uit 2015. Ik leende hem bij de bibliotheek, maar hij is te koop voor €19,50.

 

Boeken lezen. Ik doe het heel graag, maar het schiet nog niet zo erg op helaas! Ik blijf toch echt wel een ‘vakantielezer’. Zonde. Laatst vond ik een doos met spullen (rommel) die ik bewaard heb van vroeger. Daarin vond ik een enorme map met boekverslagen. De gouden regel bij opruimen is dat je niet blijft hangen in de herinneringen, gewoon doorgaan met uitzoeken. Later kun je de spullen wat beter bekijken. Dat had ik me ook voorgenomen, maar tien tellen later lag de map toch ineens opengeslagen en zat ik hem aandachtig te bestuderen. Doordat ik het zo leuk vond om terug te lezen, vond ik het een goed idee om verder te gaan met het maken van boekverslagen. Niet om in te leveren op school, alsjeblieft niet, maar wel voor op de blog! Zo kan ik mezelf hopelijk ook motiveren om lekker te gaan lezen. Dat was immers een doel van me voor de maand mei; elke avond een stukje lezen.

Het boek Weerwater heb ik vorige maand uitgelezen. Vroeger las ik vooral chicklit boeken, maar ik ben nu wel op een punt gekomen dat er toch ook wel meer is dan de ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ boeken. Hoewel dat soms ook heerlijk is hoor, begrijp me niet verkeerd. Weerwater is absoluut geen romantisch boek, maar hij is wel erg spannend! Ik zat direct in het verhaal en wilde constant weten wat er verder zou gebeuren. Het is een heel bizar idee dat je in een wereld zou leven waarin er niets anders is dan het stadje waarin je je bevindt. Niet wetende wat daar buiten is, óf er überhaupt iets is. Ik vond het heel boeiend om te lezen hoe de bevolking de draad toch weer op kon pakken en roeide met de riemen die ze hadden. Je wordt er wel creatief van, zo’n wereldje. En eerlijk is eerlijk, Almere is niet de meest spannende plek van Nederland, dus misschien is deze reclame ook wel goed voor die stad.

Ik raad dit boek zeker aan!

Wat is het laatste boek dat jij gelezen hebt?

Volg:

2 Reacties

 1. gerdiemar
  28 mei 2017 / 7:36 am

  ‘Helden van de grens’, door David Eggers was mijn laatste gelezen boek. Mooi. Wel geconcentreerd blijven (en dat in die hitte van gisteren)
  Heb Renate Dorresteins boek ‘Weerwater’ nog niet gelezen, wel diverse andere van haar. Ze blijft een bizarre auteur…
  Chicklit tussendoor….mag best hoor!

 2. Mama
  28 mei 2017 / 10:29 am

  De barones en de dominee, van Wim Coster. Mooi boek. Over liefde en bemoeienissen van mensen met andere (eigen)belangen en dubbele agenda’s. Mooi tijdsbeeld.
  Een aanrader.
  Uiteraard: wanneer je geld had, had je tevens mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge