Nadenken over de toekomst

Ons huisje is klein, maar ligt op een hele leuke locatie. Binnen twee minuten zijn we in de winkelstraat, ideaal! Ook heel verleidelijk hoor, ik kom toch wel regelmatig met dingetjes thuis die ik in eerste instantie niet per se nodig had. Maar goed, wat hebben we nou eigenlijk écht nodig in het leven?

We hebben een bovenwoning, dus ons hele huis is op één verdieping. Voor nu is dat helemaal prima, maar er zijn ook een aantal zaken die ik toch wel mis. Het is dan heel leuk om na te denken over de toekomst en over de dingen die ik dan zoek in een nieuw huis. Soms zijn dat maar kleine dingen hoor, maar fantaseren mag altijd, toch? ;-). Ik som er een paar op!

Katten

Ik ben opgegroeid met katten, ze waren altijd om me heen. In dit huis zijn katten helaas niet ideaal. Ten eerste omdat we in ons huurcontract moesten tekenen dat we geen huisdieren zouden nemen. Wij als brave burgers houden ons daar dan ook maar aan. Ten tweede omdat ons huisje toch wel heel klein is en we ook geen tuin hebben. Ik vind dat katten wel gewoon naar buiten kunnen (lees: ik wil geen stinkende kattenbak!). En als ze dan niet naar buiten kunnen, dan moet er in ieder geval genoeg ruimte voor ze (meervoud!) zijn om gewoon rond te kunnen racen. Bij mijn zus is daar bijvoorbeeld wel ruimte voor, maar hier echt niet. In een volgend huis dan maar!

Een tuin

Voor de katten. Haha nee, het is heel fijn om gewoon naar buiten te kunnen lopen als het zonnetje schijnt. We hebben nu wel een dakterrasje waar we ook wel buiten kunnen zitten, maar het is allemaal maar klein. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben onwijs blij met ons dakterrasje. Maar in een bovenwoning heb je toch altijd dat gevoel dat je ‘boven woont’. Je kijkt uit over alle huizen, dat voelt toch anders dan wanneer je gewoon op de begane grond naar buiten kijkt. In de toekomst dus zeker een tuin voor ons!

Sanitair

Onze wc is een sanibroyeur, zo’n wc die je overal neer kan zetten. Het heeft wat weg van een wc op een vliegtuig en is een beetje laag. Ik hecht niet veel waarde aan een plee, maar toch is een normale wc net wat comfortabeler haha. Onze douche is ook apart. Wanneer je aan het douchen bent, stroomt het water niet meteen weg. Je krijgt dus een soort van badje in de douchecabine. Zo nu en dan wordt het water dan ineens allemaal afgevoerd. Heel soms werkt deze afvoer niet zo goed, waardoor het water best hoog komt te staan. Als je dan de douche uitzet en de douchecabine uit wil stappen, kan er dus een mini-overstroming komen, haha.

Ramen met dubbelglas

Niet eens zozeer voor geluidsoverlast, maar vooral voor de kou. Er zitten ook hier en daar wat kiertjes, dus als het flink waait buiten is dat hier binnen echt wel te merken!

Kledingkast

In een klein huisje past ook geen enorme kledingkast. Doordat we in de binnenstad wonen, ga ik gewoon wat vaker naar de stad om kleding te kopen. En dan heb ik nu ook nog eens zalando ontdekt. Tja, dan wordt het wat meer proppen in die kast.

Een klein huis heeft trouwens ook wel voordelen hoor! Zo ben je zo klaar met schoonmaken, betaal je relatief weinig en hoef je ook niet zo ver te lopen als je weer eens vergeten bent om iets uit een andere ruimte te halen. Bij mijn ouders vroeger moest ik soms wel drie keer de trap op omdat ik boven weer wat had laten liggen. Nu hoef ik maar een paar stappen te zetten en dan ben ik er.

Ben jij tevreden met je woonsituatie?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge