Naamgenoten

De middelbare school waar ik op heb gezeten heet het ‘Bonhoeffer college’. Deze school staat in een dorp vlakbij, maar staat toevallig ook in Enschede. Dietrich Bonhoeffer was kennelijk belangrijk genoeg om meerdere scholen op zijn naam te krijgen ;-). Ik weet nog dat ik me vroeger regelmatig vergiste bij het intypen van de website van mijn school. “Oh nee, dat is de school die in Enschede staat.”

Vrienden van Thomas hebben een kindje gekregen en die wonen in Enschede. (Best een eindje rijden dus!). Drie keer raden waar we langsreden toen we op kraamvisite gingen, haha. Op hun bruiloft na was ik verder nog nooit in Enschede geweest, dus ik vond het wel heel grappig dat ik toch al iets herkende in de stad. Later bleek ook nog dat de vriendin bij wie we langsgingen óók op het Bonhoeffer heeft gezeten, maar dan dus in Enschede. Toevallig!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    7 september 2020 / 7:22 am

    Wist ik ook niet, wie weet zijn er nog meer plaatsen in ons landje met een Bonhoefferschool? Theoloog, predikant, verzetstrijder—hij moest heel jong sterven. Zou hij vanuitde hemel gezien hebben dat jij nu twee naar hem vernoemde scholen weet te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge