Miscommunicatie

Soms is het best vervelend als mensen je niet begrijpen. Je moet dingen herhalen, soms wel drie keer! En dan nog hebben ze je niet altijd verstaan. Maar goed, als dat de dingen zijn in het leven waar we ons druk om moeten maken, dan doen we het best goed, of niet?

Af en toe kan het juist ook heel grappig zijn wanneer je verkeerd begrepen wordt. Vandaag gebeurde dat twee keer.

Met Laura was ik onderweg naar een dorp verderop om een ijsje te gaan halen. Met de auto, lekker lui. Direct nadat Laura de auto startte, kwam er keiharde bubbling muziek uit de speakers. Enthousiast ‘dansten’ we een beetje mee met de muziek, voor zo ver dat kan in een auto ;-). “Doe de ruitenwisser”, imiteerde ik mijn sportdocent, terwijl ik met mijn armen als een ruitenwisser ging zwaaien. Niet begrijpend keek Laura me aan, terwijl ze vervolgens de ruitenwissers van haar auto aanzette. Het zag er erg komisch uit, die ruitenwissers die hard hun best deden terwijl er geen regendruppel te bekennen was.

Het tweede moment kwam niet veel later, maar dan met mijn vriend. Nadat ik een heerlijk ijsje had gegeten haalde hij me op met zijn auto.  Bij het inparkeren ging het niet helemaal soepel, dus ik stelde voor dat ik alvast uit zou stappen. “Doe je raampje anders even open”. Mijn vriend knikte en deed keurig wat ik vroeg. Terwijl hij weer doorging met zijn inparkeermoves (het was een rot stukje), draaide hij keurig z’n raampje open. Helaas wel aan de verkeerde kant waar ik absoluut niet stond, zodat er van communicatie nog niet veel sprake was, haha. Maybe next time.

Heb jij wel eens miscommunicatie?

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    19 mei 2017 / 8:21 am

    Heel leuke miscommunicaties, met herfstbruinbebladerde ruitenwissersfoto!
    Jouw zus en jouw vriend begrepen jóú verkeerd; in mijn geval ben ik vaak degene die de ander misverstaat, zodat ik me dan oeniger dan oenig voel, teneer daar mijn gehoor niet meer geheel wenst mee te werken😖.
    Ruitenwisser ze!!!🤸🏽‍♂️👯

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge