Minimalisme challenge

In deze gekke tijd waar we toch heel veel thuis zitten, valt op zich genoeg te doen. Begin deze maand zijn Laura en ik een project begonnen, nog niet wetende wat er later die maand voor maatregelen getroffen zouden worden. En dat project valt eigenlijk perfect samen met het vele thuiszitten! Wie weet is het een inspiratie voor je. Het project heet: 31 dagen minimalisme challenge. Eigenlijk is het heel simpel: op 1 maart doe je 1 ding weg. Op 2 maart doe je 2 dingen weg. En op 31 maart doe je 31 dingen weg. Veel mensen doen deze challenge in januari, om het nieuwe jaar goed te starten. En als je wil ‘valsspelen’ met het aantal dagen, zou je het in februari kunnen doen. Misschien kun jij in april starten? ;-).

We hebben afgesproken dat afval niet telt. Als de pindakaas op is en je die dus weggooit, telt dat niet als één item. Wel tellen 10 pennen als 10 spullen. Wanneer je dus een kantoorlade gaat opruimen, kom je al heel snel aan de spullen voor die dag! Het leuke is dat je in het begin van de challenge het zelfs suf vindt dat je al zo snel weer klaar bent met het verzamelen van de spullen van die dag. Later in de maand vergeet je het misschien een paar dagen te doen, waardoor je ineens wel 120 spullen tegelijk moet verzamelen. Ook wanneer je denkt dat je alles wel opgeruimd hebt, kun je toch altijd wel wat vinden. In de schuur, op zolder, in die ene la die iedereen heeft?

Wanneer je 31 dagen braaf je spullen wegdoet, kom je aan 496 spullen. Daar zal de kringloopwinkel heel blij mee zijn! Voor ons zit de challenge er bijna op. Mijn werkkamer staat inmiddels vol met spullen die naar de kringloop of het grofvuil moeten. De grootste spullen ik wegdoe zijn: ons oude bed (we hebben sinds deze week eindelijk het bed gekregen die we in december hebben besteld), een oude laptop en een tablet.

Ik ben benieuwd of je geïnspireerd bent. Zo ja, heel veel succes en plezier, het levert je heel veel op! :-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    30 maart 2020 / 7:31 am

    Een grandioos idee! En ook heel leuk inspirerend. Per 1 april ga ik beginnen met 1 ding en ik zal de minstens 496 pennen, stiften en kleurpotloden die ik in vele dozen heb zitten, vandaag en morgen weggooien als einde-maart-goede-daad.
    Wat een tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge