Mini-anekdotes: 10 x Neverdullmoments op Twitter #59

Op Twitter kun je met weinig woorden (tegenwoordig weer wat meer!) een mini-anekdote kwijt. Vaak zijn deze berichtjes net te klein voor een volwaardige blogpost, maar samen vormen ze wel een leuk geheel! De afgelopen week Twitterden wij het volgende:

1. Buurtkindjes horen mijn kat met een andere kat vechten en rennen op het geluid af. Ook ik besluit om even te kijken. Op dat moment hoor ik ze “kssst” roepen, de vijand rent weg. Het jongetje wijst naar mijn kat: “heeft hij 3 ogen?” Eh nee dat is een vlekje boven zijn oog. (Laura)

2. Ik zit in de auto en luister naar de radio. Net wanneer Phill Collins aan zijn volgende noten begint, tettert er keihard een reclame doorheen. CARGLASS REPAREERT. Haha! Ik reed precies op de grens tussen twee frequenties. #diezagiknietaankomen #carglass #reclame (Dorinde)

3. Net wanneer je een zeer net geklede zakenman in een mooie bak de stempel ‘aandoenlijk’ hebt gegeven omdat hij zo entousiast meezingt met de muziek, kom je erachter dat hij gewoon aan het bellen is. Niks niet meezingen. #saai #handsfree #glurenvanuitdebus (Dorinde)

4. Het duurt een eeuw voordat alle leerlingen op hun plek zitten, maar als de les eenmaal is afgelopen, stormen ze als diarree het lokaal uit. #besteuitspraakever #thankscollega #hahaha #docent (Dorinde)

5. Is het heel gênant dat ik er laatst pas achter kwam dat het woordje ‘horeca’ een afkorting is voor hotel, restaurant en café? #levenondereensteen #ikdurfhettenminstetoetegeven (Dorinde)

6. Je weet gewoon dat je geen filmpje moet aanklikken waarin je iemand ziet stunten op een enorm hoog gebouw #metzweethandjesachterdelaptop #looptgelukkiggoedaf (Dorinde)

7. Tweet lezen van je zus en vervolgens dus juist dit soort filmpjes opzoeken. #zweethandjes #jaduhh #tweeling (Laura)

8. Zus zit voorovergebogen in haar studieboek. Na een tijdje klinkt het verontwaardigd: “Wat bomt mij het nou wat Bombelli in 1560 vond van de wortel?!” #studie #wiskunde #hahahaha (Laura)

9. Eindelijk een concreet verschil tussen ons twee om te vertellen: ik heb een tweede gaatje laten schieten! Nu moet ik weer heel nostalgisch twee keer per dag het gaatje ontsmetten en de knopjes af en toe draaien. #herbeleving #tweedegaatje #tweeling #verschil (Laura)

10. “Probeer je gaatjes droog te houden tijdens het douchen. Draag desnoods boterhamzakjes over je oren.” #hahaha #tweedegaatje #heerlijketip #maarnee #rebel (Laura)

Volg:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  17 juni 2018 / 7:27 am

  Bij 5: nog gênanter: weer wat geleerd! Nu pas. Dank!
  Bij 9: vroeger was het onderscheid blauw-rood. Nu twee-een (gaatjes-gaatje?) goed kijken!
  Dat tweetertjes, mooie zondag!

 2. 17 juni 2018 / 7:34 am

  Haha, lang leve dat soort superhandige tips als die van het boterhamzakje 😉 Ik kreeg toevallig gisteren een nieuwsbrief binnen met als titel ‘Waarom je een föhn moet gebruiken om je aardbeien lekker te houden?’. Ahum, sommige dingen probeer je gewoon liever niet uit 😉
  Die diarree-uitspraak is geweldig trouwens. Nu kun je vast nooit meer naar de leerlingen kijken die de klas uitlopen zonder daar even aan te denken 😉
  Romy schrijft over.. 15 last-minute cadeaus voor je vader (ook ná Vaderdag!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge