Mijn vrijgezellenfeest! (Deel 2)

Heb je deel 1 nog niet gelezen? Lees het hier terug!

We lunchen met de heerlijke zelfgemaakte hapjes en ik ben zo blij dat we hier met z’n allen zijn. Er ontbreekt nog één vriendin, maar ik hoor gelukkig van de rest dat ze later aansluit!

Na het eten krijg ik mijn eerste opdracht: een stapel foto’s. Iedereen heeft een foto van zichzelf met mij én een kinderfoto uitgekozen. Aan mij de taak om de kaartjes te matchen met de juiste persoon!

Van de meeste dames zie ik het meteen, maar ik maak wel een foutje. Oei, zal dat nog een consequentie hebben?

Na deze opdracht gebaren de organisatoren dat we met z’n allen naar de bank moeten verplaatsen. Daar staat een filmpje klaar die Dorinde heeft gemaakt. Een compilatie met ontzettend lelijke foto’s van mij, soms ook met anderen. Wow hahaha, dat ik zoveel lelijke foto’s heb en ze ook nog eens gedeeld heb?!?!

Stiekem weet ik wel waarom ik er zoveel heb… Ik vind het namelijk heel lastig om in mijn eentje te poseren. Dan vind ik het makkelijker om een gekke bek te trekken ;). Als ik had geweten dat hier een compilatie van zou worden gemaakt, had ik uiteraard wat voorzichtiger geweest met het delen hiervan, hihihi. Het liedje onder dit filmpje is trouwens zeer toepasselijk: “I’m sexy and I know it!”


Na het filmpje neemt Dorinde het woord: “je hebt net een fout antwoord gegeven. Dat laten we natuurlijk niet zomaar gebeuren. Maar eerst krijg je dit van ons!” Ze toveren een knalblauwe boerenoverall tevoorschijn. Het valt me direct op dat er allemaal namen opgeschreven zijn met een zilveren stift. Ik lees de namen: Daan, Thomas en andere bekende mannen uit onze omgeving. De dames hebben er echter ook wel wat vreemde namen tussen gezet: Melchior valt me bijvoorbeeld direct op. Ik barst in lachen uit: Mélchior?!? De meiden lachen mee. “Ja, het moet niet te makkelijk worden! Kijk eens op je arm!” Ik lees de naam op mijn arm. Omg. “Djaiylanoo?! Met dubbel o?! Is dat echt een naam?!” De meiden leggen triomfantelijk uit: “vandaag moet je de namen op je overall proberen te vinden! Wanneer je een man met die naam tegenkomt, moet hij zijn eigen naam afstrepen. Wanneer je een opdracht fout hebt gedaan, komen er nieuwe namen bij.” Ik vind het geniaal. “Maar boe vind ik in godsnaam een Melchior?!” Gelukkig stellen ze me gerust dat ik ook soms een naam zelf mag afstrepen wanneer ik een opdracht goed uitvoer. Wanneer ik met een koe op de foto ga bijvoorbeeld. (Later realiseren we ons dat de koeien absoluut nog niet in de wei staan, haha!)

Vol trots trek ik mijn boerinnenoverall aan en we gaan op pad! We zijn met meerdere auto’s en de organisatoren geven de locatie door. Het is drie kwartier rijden, ik ben benieuwd!


We rijden richting Utrecht en komen uiteindelijk aan bij Kamerik (wie kent het niet?!). We rijden het erf op van Boerderij de Boerinn (hahahaha) en ik zie buiten al flinke outdoor activiteiten klaarstaan. Kano’s, touwconstructies, grote autobanden… ‘Voorzichtig’ peil ik: “jullie weten toch wel dat ik in de winter trouw hè? ;)” Een vriendin in de auto zegt grappend: “Ja, we kennen je goed! Leuk toch?!”

Op de parkeerplaats sluit de laatste vriendin aan, gezellig! We gaan naar binnen en ik vraag direct aan de mannelijke medewerker hoe hij heet. Helaas, zijn naam staat niet op mijn pak ;).

Niet veel later worden we naar de activiteiten geleid: we gaan boerenspelen doen! Team Melchior tegen de Boerenjongens, haha. We racen op de step en met kruiwagens, skelteren op de parkeerplaats, lossen wat puzzeltjes op en sjoelen op een enorme bak. Het is heel gezellig en leuk om met z’n allen zo’n activiteit te doen! Ik voel me nog altijd prima thuis in m’n overall haha. We komen ondertussen nog een andere man tegen, maar ook die staat helaas niet op m’n pak.

Na de spelen drinken we nog een drankje en geven de dames elkaar de volgende locatie door. Een enorme tas met snacks gaat open (ze hebben ook aan alles gedacht!) en we verdelen de chips en koekjes onder de auto’s. Nu ik op de navigatie zie dat we nog verder van huis gaan, wordt mijn hoop echt bevestigd: we gaan écht een nachtje weg! Let’s goooo!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    30 januari 2020 / 8:40 am

    Wat een grandioze organisatie en hoe gigantisch leuk om ‘slachtoffer’ te zijn en gewillig alle originele verrassingen te mogen ondergaan. Laura, een feestvarkentjesvrijgezel in het Boerenzonnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge