Mijn speech voor Laura en Daan

Vrijdag 7 februari 2020: de trouwdag van Laura en Daan. Op deze ontzettend bijzondere dag mocht ik de ceremoniemeester zijn. Wat vond ik dat fantastisch om te doen! Er waren alleen maar fijne mensen aanwezig en de sfeer was geweldig.

Tijdens het feest heb ik een speech gehouden en deze zou ik graag willen delen. De speech is soms wat meer in spreektaal geschreven, maar ik vind het zonde om er te veel aan te veranderen.

Laura en Daan, ik kijk met zo veel plezier terug op deze dag. Het was geweldig!

Lieve Laura, lieve Daan.

Laura, jou ken ik het langst van iedereen. Ik heb je zelfs al eerder kunnen ontmoeten dan papa en mama en dat kunnen écht niet zo veel mensen zeggen. Er wordt regelmatig aan me gevraagd hoe het nou is om een tweeling te zijn. En ondanks dat we inmiddels een mooi lijstje met veelgestelde vragen zouden kunnen samenstellen, kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik hoop dat elke andere tweeling het ervaart zoals ik het mag ervaren. Ik zou het niet anders willen.

Daan, je zal snel geleerd hebben dat een relatie aangaan met iemand die een tweelingzus heeft, inhoudt dat je die zus zo nu en dan tegenkomt. En uiteraard wil die zus in hetzelfde dorp gaan wonen, zo werkt dat. Check, dat is gelukt! Ik voel me enorm thuis bij jullie twee en dat komt echt niet alleen maar doordat Laura daar ook woont 😊.

Daan, ik kan me nog zo goed herinneren dat ik op de computer mocht, zo’n 11 jaar geleden, en dat ik mijn Hyves pagina opende. Ik riep Laura erbij, want ik deelde (en deel) bijna alles met haar, en vroeg haar of ze wist wie ene Daan was. Ik had werkelijk geen idee, haha. Jij had mij toegevoegd en via mijn pagina kwam je toen weer bij Laura terecht. Die leefde trouwens helemaal op toen ik haar erbij riep en je begrijpt dat mijn heilige computertijd er direct opzat.

Laura, nu ruim 11 jaar later ben je niet meer te vinden onder je oude achternaam. Daar moet ik best even aan wennen hoor! Omdat we toch nog even je oude achternaam wilden eren, hebben we het vrijgezellenfeest in boerenthema gedaan. En die knalblauwe overal stond je nog goed ook!

Van beide vrijgezellenfeesten hebben we wat beelden gemaakt en die gaan we nu laten zien. Blijf na de beelden een beetje in de buurt, want Laura en Daan gaan bijna beginnen aan hun eerste dans!

Als laatste wil ik nog tegen jou zeggen Laura, dat trots ben dat ik je zus mag zijn. En Daan, ik ben heel blij dat je nu officieel mijn zwager bent. There is never a dull moment with the two of you😊.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 10 februari 2020 / 7:59 am

    Wat een mooie speech! Echt prachtig en heel mooi persoonlijk! En ik kan me voorstellen dat het even wennen is dat jullie nu niet meer dezelfde achternaam delen 😉

  2. Omarij
    10 februari 2020 / 8:54 am

    Vrijdagavond naar jouw speech luisteren Dorinde—- speech die je met verve bracht, gekleed in een beeldschone feestelijke jurk—-en nu de speech mogen lezen, geeft extra dimensie aan de onvergetelijke klokgave trouwdag van Laura en Daan. Jij, een blije superceremoniemeester!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge