Mijn rebelse zoon

Sinds we in ons nieuwe huis wonen, zit onze kat Darcy ineens op schoot. In al die 5 jaar heeft hij dat nooit heel boeiend gevonden, maar nu ineens springt hij op mijn knie. Een moment om te koesteren zo op deze zondagochtend.

Om 10:30 veer ik op van de bank. Knorrend en mopperend gaat Darcy van mijn schoot. Ik leg hem uit dat ik mijn tanden moet poetsen, omdat ik zo weg moet. Wanneer ik de trap richting de badkamer oploop, heb ik nog niets door. Ook niet wanneer ik de slaapkamer inloop. Je verwacht het gewoonweg niet.

Ineens hoor ik een zwakke ‘mieuw’ vanuit de slaapkamer. Oei, het lijkt er verdacht veel op dat dit geluid bij het raam vandaan komt. En jahoor, daar zit hij. James, mijn andere kat. Buiten op het richeltje van ons slaapkamerraam. BUITEN, terwijl hij al 5 jaar binnen leeft. Sufferd. Lichtelijk paniekerig kijkt hij mij aan en ik probeer kalm te blijven. Hoewel mijn hart in mijn keel bonkt, realiseer ik dat ik hem eerst moet ‘redden’. Ik zet het kiertje van het raam waardoor hij naar buiten is geklommen nog wat verder open en wurm mijn arm door het raam. James voert inmiddels een ongemakkelijke omkeermanoeuvre uit en ik weet hem even later bij zijn nekvel te grijpen. Ik trek hem naar binnen en geschrokken kijk ik hem aan. De staart van zoonlief is inmiddels zo erg opgezwollen, dat het me verbaast dat hij nog recht kan lopen.

Pas over een paar weken mogen de katten naar buiten. Voorzichtig, aan een lijntje. Ik heb James alvast goed de verkeersregels uitgelegd en aangegeven dat hij geen stunts meer mag uitvoeren waar mama de kriebels van krijgt. Hij leek het begrepen te hebben en rende vervolgens achter zijn bolletje aluminiumfolie aan. Prioriteiten.

Volg:

4 Reacties

 1. Gerdiemar
  12 oktober 2017 / 8:17 am

  Duidelijk aan het puberen, jouw James en Darcy had natuurlijk aaitroost nodig. Ja ja, zie ze maar eens in het gareel te houden. Het is o zo begrijpelijk dat je ‘zonen’ op onderzoek gaan in en rond een spannende nieuwe omgeving, toch?

 2. 12 oktober 2017 / 7:18 pm

  Oeh, ik kan me voorstellen dat je harige puberzoon je flink de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Hopelijk vermaakt hij zich voortaan prima met zijn bolletje aluminiumfolie om het straks iets beter voorgelicht buiten nog eens te proberen 😉
  Romy schrijft over.. Deze 12 dingen zou ik NOOIT doen

 3. Laura
  Auteur
  12 oktober 2017 / 9:38 pm

  Hahahahaha

 4. 12 oktober 2017 / 9:47 pm

  Haha wat schrijf jij ontzettend leuk zeg! Ik heb zelf geen katten, maar heb hier ontzettend van zitten genieten. Wat betreft die verkeersregels: hoe zat het ook al weer? Hebben overstekende katten nou wel of geen voorrang op een rotonde?
  Demi schrijft over.. Lunchbreak week 41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge