Monoloog

Ik sta in de rij om een pakketje weg te brengen. Er staat iemand voor me, maar verder is het heerlijk rustig in de winkel. In gedachten verzonken bedenk ik wat ik zo zal doen als ik weer thuis ben.

Er komt nog een vrouw binnen. “Goedemiddag!” schreeuwt ze enthousiast. Er zijn in de winkel twee balies, eentje voor pakketjes en eentje voor overige producten. De vrouw loopt naar de andere balie en is daarmee direct aan de beurt. Ze begint een enorm verhaal. “Ja hai, ja ik heb hier zo’n e-sigaret weet je wel. Had ik hier meegenomen voor me man. Dus ik kom thuis, zegt ie, hè? Dus ik kijk hem aan van, wat? Hij laat zien dat er 0 gram op staat. Ik had hier nog gevraagd om die andere, maar blijkbaar is het mis gegaan. Kan gebeuren hoor! Maar hij zei dus van, hè? Dat klopt niet. Ik wil hem dus omruilen voor de goede graag.”

Nieuwsgierig kijk ik haar aan. De vrouw achter de kassa pakt de e-sigaret aan en zoekt naar de goede. De vrouw leunt nonchalant over de toonbank. “Hij zegt dus van, huh, 0 gram? Ja gek hè? Nou ja, het is mooi weer, dus we fietsen gewoon effe heen!” De caissière gaat er niet echt op in, maar de vrouw kakelt lekker door in haar monoloog. Ook wel een kunst op zich ;-).

Dan ben ik aan de beurt. “Hallo, ik kom mijn pakketje terugbrengen.” Zo, het kan ook mooi in één zin, haha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Marretje
    30 september 2019 / 6:56 am

    De door jou levensecht en geestig weergegeven monoloog kun je zó naar een cabaretier sturen! (of zelf een voorstelling geven!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge