Uitjes die je kunt doen als je krap bij kas zit

Natuurlijk kun je elk weekend naar de Efteling gaan of buiten de deur dineren. Als je bulkt van het geld zal ik je vooral ook gelijk geven. Helaas heeft niet iedereen het (nog) zo breed om altijd maar geld uit te kunnen geven. En dat hoeft soms ook helemaal niet. Ik geef je 4 tips voor uitjes die je kunt gaan doen zonder je ook maar iets hoeft te betalen.

Het strand

Ik heb de mazzel dat ik dicht bij het strand woon. Qua afstand zou ik er heen kunnen fietsen, hoewel ik dat meestal niet doe. Natuurlijk realiseer ik me dat, wanneer je bijvoorbeeld in Maastricht woont, de reiskosten naar de zee er toch voor zorgen dat het geen gratis uitje wordt. Maar misschien heb je dan in de buurt een grote plas waar je naartoe kunt gaan. Neem een thermosfles met thee of koffie mee en gaaan!

De Ikea

Misschien is dit meer een vrouwending, maar ik vind het een uitje om door de Ikea te lopen. Met je gratis family pas kun je een gratis kopje koffie of thee scoren (of frisdrank voor de stiekemerds). Om er een zo goedkoop mogelijk uitje van te maken, moet je natuurlijk niet te veel kopen. Meegaan met iemand anders is ideaal, laat die ander maar spenden!

Picknicken in het bos of in het park

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten: twee goede redenen om lekker naar buiten te gaan. Ga wandelen of picknicken in het bos of in het park. Let er wel even op dat je voor sommige stukjes natuur een duinkaart nodig hebt. Die zijn trouwens super makkelijk om aan te schaffen en het kost maar weinig. Ik woon zelf vlakbij de Zaanse Schans, daar is de entree gratis. Leuke tip voor als je een keer in de buurt bent! Op het terrein van de Zaanse Schans zitten wel een paar musea die een paar euro kosten, maar die kun je ook gewoon overslaan.

Buitenconcerten of mini festivalletjes

In de steden heb je vaak in de zomer op een pleintje verschillende activiteiten. Zo hebben ze in de stad waar ik woon regelmatig een buitenconcert. Je kunt lekker op het gras gaan zitten en meegenieten van de (soms niet zo goede) optredens. Tijdens de kerstdagen kun je bijvoorbeeld naar het Glazen Huis gaan. Je moet er eigenlijk voor zorgen dat je iemand in je kennissenkring hebt die een lease auto heeft met gratis benzine. Dan bak je eerst een lekker taartje voor hem of haar, kun je vervolgens mooi gebruikmaken van de auto, ha!

Natuurlijk kun je ook lekker een rondje gaan wandelen of fietsen, maar dat leek me vanzelfsprekend. Doe jij wel eens een van bovenstaande dingen? Of blijf je dan nog liever thuis?

Volg:

2 Reacties

 1. gerdiemar
  13 mei 2017 / 7:57 am

  Leuke bovenstaande dingen, die ik echter nooit of laat ik zeggen amper doe.
  Zaanse Schans, prachtig, doch al dat parkeergeld! Niet mis daar.
  Fietsen naar en in de duinen, thuis terraszitten, rondje dorpwandelen—dat zijn mijn goedkope uitjes. Iets duurder: naar een stad, Alkmaar, Amsterdam, daar winkel-slenteren naast museumbezoel (een museumjaarkaart is overigens een behoorlijke uitgave)
  Ikea? O neen😖‼️

 2. Mama
  14 mei 2017 / 11:21 am

  Nog een tip, die enige investering vergt:
  Koop een museumjaarkaart.
  Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

  Voordeel: altijd toilettten beschikbaar*, de kunst aan je voeten. Dit kan inspirerend zijn.
  Nadeel: het is wel een flink bedrag, maar met €1,00 per week kun je bijna overal naar binnen.

  * Het is gênant hoe slecht Nederland zorgt voor zijn toeristen/inwoners. Nauwelijks public toilets. en als deze er al zijn, tja……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge