Klikozicht

Op dinsdag is bij ons altijd de ‘kliko-dag’. (Ja, het is ongelooflijk hoeveel verhalen je kunt schrijven over kliko’s). Bij ons zet bijna iedereen hem al braaf op maandagavond neer. Vanuit ons huis kijk je precies uit op de verzamelplaats en dat is soms best fascinerend. De ene buuf gluurt altijd bij ons naar binnen, de andere juist alleen bij de buren. Weer een andere buurman neemt altijd twee kliko’s tegelijk mee, knap hoor.

Aan de weg staan al een paar grijze kliko’s met volle buiken, inclusief die van ons. Terwijl we naar een tv-programma kijken, horen we weer wat gerommel op straat. Ha, daar komt er weer één! Een vrouw heeft een lekker tempo met haar kliko, maar het is helaas de verkeerde. Groen. Hij puilt mega uit en mevrouw heeft dit weekend waarschijnlijk lekker in haar tuin gewerkt. Ze kijkt zeer geërgerd naar de grijze kliko’s, die er op zich verder ook niet veel aan kunnen doen. Ze loopt weer terug naar haar huis, dat wij niet kunnen zien vanaf onze post.

Verwachtingsvol blijven we de komende minuten naar buiten kijken. Komt ze al? Het duurt wel lang zeg.. Weer een paar minuten later zien we haar. Maar.. ze fietst keihard voorbij! Zonder kliko! Hoe zit dat dan? We moeten allebei lachen om de scène, maar ook wel een beetje om onszelf. Binnenkort gaan we aan de geraniums.  

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. omarij
    8 april 2020 / 7:04 am

    Spannende tijden! Hele soaps voltrekken zich. Hoofdrollen weggelegd voor noem maar op: katten en kliko’s en kliko’s en…
    Hoop te zien. Hou hoop. Is hoop te koop?

  2. 8 april 2020 / 12:27 pm

    Haha, je moet iets hè, om je bezig te houden in deze tijd! Klikokijken, ik vind het wel een mooie hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge