Karige bestelling

Het is dinsdagmiddag en dat betekent dat we onze boodschappen ophalen bij de supermarkt. We doen dit nu al meer dan een jaar en het is ideaal.

Ik parkeer mijn auto en loop met mijn lege kratjes naar de medewerkers. Er staat nog een vrouw met haar dochter voor mij te wachten. De vrouw kijkt vol verbazing naar haar boodschappen die ze krijgt van de medewerkers. “Heb je helemaal geen groente besteld?” Vraagt ze haar dochter. Aan mij legt ze giechelend uit dat haar dochter de bestelling een keertje mocht doen. Ze haalt opgelucht adem als er toch wat diepvriesgroenten uit een koelbox worden getoverd.

Dan ben ik aan de beurt. Terwijl ik geholpen word, parkeert een andere auto naast de mijne. Een vrouw stapt uit en loopt ook naar de medewerkers toe. Ze spelt haar naam en loopt dan weer terug naar de auto om de achterklep te openen.

“Oh jee.” Hoor ik het meisje van de supermarkt tegen haar collega zeggen die mij aan het helpen is. “Deze mevrouw heeft 40 zakken dropjes besteld, maar dat product was nou net niet beschikbaar. En dan moet ik dat mooi tegen haar vertellen..”

Ondertussen is mijn bestelling klaar en stap ik in mijn auto, nét voordat de vrouw de trieste mededeling te horen krijgt. Cliffhanger! Ik gluur in mijn achteruitkijkspiegel en kan haar reactie, ondanks dat ik geen gebarentaal kan, prima vertalen. 

Dat moeten wel hele lekkere dropjes geweest zijn.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    5 februari 2020 / 8:14 am

    Veertig zakken dropjes? Daar slaat je fantasie van op hol. Traktatie voor een volle schoolklas? Gaan emigreren naar een ver land waar geen drop te koop is?
    Daar zit jij dan in je auto met een cliffhanger, ha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge