“Jij bent!” – Game night

“Dat ga ik vanaf nu echt vaker doen!” Deze uitspraak gebruik ik regelmatig, vaak is dat na het lezen van een boek, tijdschrift, of na een wandeling in het bos. Vervolgens kan het zo zijn dat ik daarna die activiteit maandenlang niet uitvoer. Compleet vergeten. Een vergelijkbare situatie heb ik vaak met het spelen van bordspelletjes. Onze collectie met spellen wordt langzamerhand steeds uitgebreider (en de kast begint al lichtelijk uit te puilen), maar ik merk dat we vaak fases hebben waarin we bepaalde spelletjes spelen. Gek genoeg vallen deze fases bijna altijd samen met vakantie of met de feestdagen.

Zo ook dit weekend. We vertoeven de komende twee dagen met z’n dertienen in een enorm vakantiehuis in Friesland. Er lopen drie kleine kindjes rond, die vermaken we vooral met spelletjes waar géén bord voor nodig is. (Behalve dan het ‘hapje voor mama spel’). Gisteravond hebben we Carcassonne gespeeld, dat heeft iets weg van de Kolonisten van Catan. Dit spel speelde ik voor het eerst in het gelijknamige plaatsje in Frankrijk. Bij het spelen van dit spel moet ik altijd terugdenken aan deze vakantie, een leuke associatie 🙂

Wist je trouwens dat er ook toernooien bestaan waarin een bordspel dan de hoofdrol speelt? Zo heb ik ooit vijftien jaar geleden met Laura meegedaan aan een Kolonisten van Catan. En nog niet zo lang geleden deden we fanatiek mee met een Keeztoernooi. Ook daarna riepen we enthousiast dat we dat zeker vaker zouden gaan doen. Ik ben benieuwd :).

Op dit moment zijn de volgende vijf spelletjes mijn favoriet:

 • Beverbende
 • Qwixx
 • Regenwormen
 • Carcasonne
 • Keezen

De bovenste drie spelletjes zijn allemaal voor een tientje te koop, verpakt in een heel klein doosje. Ideaal om mee te nemen wanneer je met iemand gaat afspreken, of bijvoorbeeld op reis gaat. Als je ze niet kent, raad ik ze zeker aan!

Speel jij nog wel eens spelletjes, of heb je daar geen tijd voor? 😉

Volg:

6 Reacties

 1. gerdiemar
  20 mei 2017 / 7:59 am

  Alom verbazing in mijn hersenpan wanneer ik spelletjesliefhebbers beluister.
  Want ik mis het spelletjesgen. Onze Lieve Heer heeft gewoon vergeten mij dat gen toe te bedelen. Of het was net op toen ik in de spelletjesrij stond.
  Bever-qwixx-regenworm-carcasonne-keez ze gezellig! Ik ken ze geen van alle, o foei!

 2. 20 mei 2017 / 9:30 am

  Wat leuk, zo’n weekend spelletjes spelen! Geniet ervan! Spellen zijn echt iets waar ik wel tijd voor zou hebben, maar nooit tijd voor maak. Zonde eigenlijk! Vooral Scrabble vind ik namelijk wel erg leuk.

 3. Dorinde
  20 mei 2017 / 10:05 am

  Dankje! Eigenlijk zou het nog moeten stormen, dan zou het perfect spelletjes weer zijn! Scrabble is leuk ja, al doe ik dat eigenlijk nooit. Die ga ik even opzoeken in een kringloopwinkel 🙂

 4. Dorinde
  20 mei 2017 / 10:11 am

  Dankje! Eigenlijk zou het nog moeten stormen, dan zou het perfect spelletjes weer zijn! Scrabble is leuk ja, al doe ik dat eigenlijk nooit. Die ga ik even opzoeken in een kringloopwinkel

 5. Ferry
  20 mei 2017 / 7:31 pm

  Ik kan niet wachten tot Luko en Onyx groot genoeg zijn om bordspelletjes te doen!

 6. Annet
  20 mei 2017 / 10:57 pm

  Wat ook een heel leuk spel is ,30 seconden ,echt een aanrader !
  En lemming Maffia , beiden een 999 spel .
  Veel spel plezier !👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge