“Je stond op… en toen?” – Hemelvaart 25 mei

Omdat ik ‘best wel iets heb’ met anekdotes schrijven, vind ik het ontzettend leuk om naar verhalen en gebeurtenissen van anderen te luisteren. Met een ik hang aan je lippen-houding ga ik er dan echt even voor zitten. De vraag die ik leuk vind om te stellen is dan: “je stond op… en toen?”

Dit inspireerde mij om mijn dag vandaag eens op een systematische manier per uur weer te geven. Nu ik dit typ weet ik nog niet of dit een succesje gaat worden, maar ik ga het gewoon proberen! Laat vooral weten wat je ervan vindt! 🙂

08:00 – Mijn wekker gaat. Mijn vriend is al wakker: die gaat heerlijk een weekendje naar Duitsland! Waar hij dus al snel opveert, heb ik nog enige moeite met opstaan. Niets geks overigens: mijn telefoon is helemaal gewend aan mijn snooze-vinger die wanhopig het knopje zoekt.

09:00 – Mijn telefoon gaat af: mijn zus en haar vriend staan beneden geparkeerd om mij op te halen voor een dagje Drenthe. We gaan vandaag gezellig op familiebezoek!

10:00 – Achterin de auto lounge ik heerlijk met mijn benen languit. We staan voor een open brug te wachten op het allerschattigste bootje ooit, die ongeveer 30 cm te hoog is om gewoon onder de brug door te kunnen. Hilarisch gezicht!

11:00 – We arriveren bij familie nr. 1! Een paar familieleden zijn heerlijk op vakantie in een groot huis in Drenthe en wij komen gezellig een paar uur op visite. Bij aankomst staat er taart voor ons klaar en we gaan heerlijk zitten op het zonnige terras!

12:00 – We kletsen bij met de familie. We hebben het o.a. over angsten (hoge duikplanken, hoge gebouwen, survivallen), vakantieplannen en familiestambomen.

13:00 – Lunchtijd! We smullen van heerlijke broodjes, wat een verwennerij. Ondertussen is er ook een spreeuw op de dakgoot gaan zitten, die zijn eigen verhaal aan het tetteren is. Ook vindt hij het vet cool om steeds plukjes gras (?) in zijn mond te houden en dit vervolgens over ons heen te strooien, haha! Na de lunch schommelen we in de mega schommel die in de tuin staat.

14:00 – We maken een kleine wandeling door het schattige dorpje. Er staat jam langs de weg, weetjewel. En er is een molen. O en een vrouw hangt de was op terwijl haar robotgrasmaaier dansjes doet op het gras.

15:00 – Zojuist gearriveerd bij familie nr. 2. Ook hier staat taart klaar, we doen duidelijk iets goed! 😉 Wat fijn om ook hier even te zijn!

16:00 – Of we echt geen frisdrank meer hoeven? – Nee, maar wel lief! We maken ons klaar voor vertrek richting Noord-Holland.

17:00 – Nadat ik ‘uiterst comfortabel’ heb geslapen in de auto, zingen we een paar liedjes. Verder maak ik mijn zus jaloers dat ik straks heerlijk sushi ga bestellen en als klap op de vuurpijl tanken we ook nog eens dit uur!

18:00 – De vriend van mijn zus zegt de magische woorden: “en als we nou eens samen sushi gaan eten in Amstelveen?”

19:00 – We hebben net de eerste sushi’s opgegeten en wachten nu op onze tweede ronde. Kokusai Amstelveen: het is en blijft het beste sushirestaurant!

20:00 – Ik eet een pepermuntje en lounge weer heerlijk op de achterbank. Op naar huis!

21:00 – De katten hebben gegeten en ik plof neer op bed met mijn laptop.

22:00 – Bedje hoor.

23:00 – Terwijl ik deze blog schrijf, wordt er in de woonkamer met veel dramatische geluiden een haarbal geproduceerd. Aandachtstrekker.

00:00 – De oogjes gaan toe, wat was dit een heerlijke dag. Welterusten en tot morgen!

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    26 mei 2017 / 8:11 am

    Wat een prachtige foto ter illustratie ! Mooi huis hè?
    Heel plezierig lezen is je dagverslaggeving op systematische wijze…deze volger volgt graag je dag en vooral Hemelvaartdag leverde jou van uur tot uur lezenswaardige variatie! Veel taart en ook nog sushi…, wat een zomers vrolijke dag en wat vertel je die dag op leuke dagboekwijze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge