IJsland deel 2 – van Reykjavik naar Laugarbakki

Na een prima nachtje staan mijn vriend en ik rond half 8 op om te gaan ontbijten. Bij het ontbijt zijn er naast de standaard broodjes en beleg ook lekkere kaasjes, wafels, koekjes, een soort olie waarvan ik niet snap wat de bedoeling is, kaviaar, haring en Skyr te vinden. Lekker, echt IJslands!

Na het ontbijt checken we uit en rijden we nog even langs de kerk van Reykjavik. De vorm van deze kerk is gebaseerd op een Drakkar (vikingsboot) en ziet er een beetje uit als een enorm orgel. Binnenin schijnt er ook een enorm orgel te staan. Cool! Helaas waren de deuren niet open, dus ik moet ze maar op hun woord geloven 😉 Bij een supermarktje kopen we vervolgens heel random wat gefrituurde zeewier (smaakt naar sushi!) en gaan vervolgens op pad!

Onze eerste stop is bij een heel grappig landgoed dat ‘Rock ‘n Troll’ heet. Het is een prachtig stukje natuur waar je ook een trollenwandeling kunt maken. Overal op de route staan trollenstandbeelden opgesteld, heel leuk om te zien! Het verhaal gaat dat ze ‘s nachts actief zijn en verstenen bij de eerste zonnestralen. Daarnaast kunnen ze niet tegen kerkgeluid en eten ze mensen, het liefst kinderen. Het was dus best spannend om met zo’n trol op de foto te gaan 😉

Niet ver hier vandaan stopten we bij Deildartunguhver, de grootste hete bron van IJsland. Het water spuit hier flink de lucht in en is zo’n 100 graden. Sinds een paar jaar is het toerisme op IJsland enorm gegroeid, voornamelijk doordat de serie Game of Thrones hier opnames heeft gehad. Hierdoor zijn er nu overal door het land splinternieuwe (design)hotels en restaurants bijgekomen, waaronder ook op deze plek. Van de buitenkant ziet het er vaak wat sober/pauper uit (volgens mij is dat om zoveel mogelijk de natuur te respecteren en niet uit te blinken met gekke kleuren of vormen), maar vanbinnen is het vaak heel mooi.

Na een lekker kopje koffie (hashtag tuttig, hashtag burgelijk, ik kan de toets op het toetsenbord weer eens niet vinden, hahaha) vervolgt onze weg naar de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Vooral Hraunfossar is heel cool, omdat de waterval onder een lavaveld vandaan lijkt te komen. Ik ben hier lekker toeristisch bezig geweest met mijn selfiestick haha, wat een prachtige plek!

Hierna zijn we weer gaan rijden. We wisselen elkaar een beetje af, zodat we allebei goed  naar buiten kunnen kijken. Onderweg stoppen we een paar keer als we een mooi bordje zien of als er ergens meer dan 4 auto’s geparkeerd staan, haha. Het is zo rustig hier, bijna geen toerist te zien! Waar de Nederlanders normaal overal te vinden zijn, lijken we hier sterk in de minderheid. We komen nu vooral Duitse gezelschappen tegen.

Rond drie uur komen we aan in ons hotel in Laugarbakki, dit ligt al flink in het Noorden van IJsland. Het hotel (ook een voorbeeld foeilelijk van buiten, mooi van binnen) ligt in the middle of nowwhere en staat flink op de tocht: ik ben blij dat ik mijn koffer volgeladen heb met fleece truien. Wel een top uitzicht! We ploffen heel even neer op bed en stappen vervolgens weer in de auto om een rondje te rijden over het schiereiland Vatsnes. Het rondje blijkt best wel een ronde (wat is het vergrootwoord van rondje?) te zijn, we hadden dit een beetje onderschat, oeps! Dit komt vooral door het feit dat het een onverharde weg is. Toch is het wel heel mooi en we rijden langs een vuurtoren, een plek waar zeehonden zwemmen en een gave rots in de zee dat lijkt op een prehistorisch dier.

Met vuurrode, moeie wangen komen we om zes uur weer aan in het hotel, waar we een tafel hebben gereserveerd. Ik eet een paddenstoelenrisotto, goed eten hier hoor! Na het eten kruip ik achter de hotelcomputer en schrijf ik mijn eerste reisblog. Vervolgens lees ik nog wat en kruip ik op tijd in bed. Wat een mooie en afwisselende dag! (Fun fact: mijn vriend en ik hebben hier chronisch muziek van Lord of the Rings in ons hoofd. Het is hier zo filmisch!)

Volg:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    9 augustus 2018 / 7:39 am

    Het is smullen van jullie reisverslaggeving, gisteren Thailand, vandaag IJsland, megaverschillend van elkaar en niet alleen op temperatuurgebied. IJsland…ijselijk mooi! Land van trollen, watervallen, waterbronnen, landschapsschoon, van fleecetruien aan en van intikken op een ander toetsenbord…Lord of the Rings ze verder! Alleen, ehh, kaviaar, haring en Skyr bij het ontbijt—???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge