How did this happen?

De mensen die ons goed kennen, weten dat Daan en ik vaak allebei iets anders eten. Van Thomas en Dorinde hebben we zelfs het kookboek “Eating apart together” gekregen, haha.

Daan eet vanavond aardappelen, groenten, (vega)vlees en ik besluit om Orecchiette pasta te maken. Bij het koken van bepaalde recepten heb ik een soort van routine opgebouwd. Zo leg ik het keukenrei wat ik nog kan herbruiken aan één kant van het aanrecht en verplaats ik de kruiden die ik al heb gebruikt. Na het eten ruimen we dan alles in één keer op.

Terwijl ik de kikkererwten rooster, ben ik ondertussen bezig met de volgende stappen. Met het theelepeltje waarmee ik net kappertjes uit het potje heb geschept, pak ik een beetje tomatenpuree. Het bouillonblokje stop ik bij het kokend water in de maatbeker en ik pak een vork van het aanrecht om dit te roeren. Terwijl ik roer, kijk ik naar de vork. Waar heb ik deze nou net voor gebruikt? De pasta zit nog niet in de pan, dus daar kan ik de vork nog niet voor gebruikt hebben. Het is niet zo dat ik een vórk klaarleg voor het koken.

Ik kijk van het aanrecht de woonkamer in. De katten zijn aan het smikkelen van hun avondeten. “Daan?” Er begint me iets te dagen. “Heb jij ehm… kom eens?” Daan komt naar de keuken. Ik wijs naar de vork in mijn bouillon en Daan begint hard te lachen. “Ja, die heb ik net gebruikt om het kattenvoer uit het blikje te scheppen.” Ik probeer subtiel Daan de schuld te geven, omdat de vork op mijn stukje ‘herbruik-dit-maar’-aanrecht ligt, maar ik kan toch ook niet ontkennen dat dit normaalgesproken het stukje aanrecht is waar we ook de vieze vaat leggen. “UHHHHHHL,” besluit ik dan maar. Gelukkig hebben we nog genoeg bouillonblokjes ;).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    7 juli 2020 / 7:50 am

    Tjongejongejonge, het werd nu bijna drie… wat zeg ik, viervoudig eating-apart-together, een JaDaLauDa-diner😜🤔🤫. Ha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge