Het goede doel (ingezonden #17)

Zoals gebruikelijk is wordt ook ditmaal de laatste dag van onze groepsrondreis een envelop rondgestuurd in de bus, opdat de chauffeur alias gids met een flinke fooi naar huis kan. 

Hij bedankt het gezelschap hartelijk en vertelt dat hij het geld aan een goed doel gaat besteden. Want, zegt hij, ik woon in een dorp in De Peel en daar is een poos geleden een aardbeving geweest, waarbij een van de twee kerken zwaar beschadigd is. Het restaureren kost veel geld, er zijn inzamelingsacties gaande. 

Dus stap ik het café tegenover de kerk in en —hij wijst naar de envelop die op zijn aanzienlijke buik rust— bestel flink wat bier en ga gezellig zitten toekijken hoe men de kerk aan het opknappen is…met dank voor jullie bijdrage! Proost! (kijkt innig tevreden naar zijn buik)

Deze blog is ingezonden door oma, dankjewel! 😀

Heb je zelf ook leuke anekdote om te delen op de zaterdag? Neem contact met ons op of stuur een mail naar info@neverdullmoments.nl. Vinden we leuk!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    11 januari 2020 / 8:30 am

    Zie ‘m meteen weer voor me, die gezellige Brabantse en duidelijk biergenietende chauffeur, hij paste net nog achter het stuur van de bus, om zo te zeggen. Dank voor het even weer terug zijn op een mooie reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge