Eens een boer… ;) (Spelletjestip: Hay Day)

Sinds ik mijn nieuwe telefoon (en dus weer voldoende geheugen!) heb, speel ik Hay Day: een heerlijk kneuterig boerderijspelletje waarbij je jouw boerderij inricht, je dieren eten geeft, de gewassen oogst, taarten/pizza’s/jam/kaas/quiche produceert, mensen bedient in een restaurant en nog veel meer! Stiekem is het het allerleukst om samen met de buurtgenoten fanatiek wedstrijdjes proberen te winnen.

Inmiddels heb ik al een aantal mensen ook aan het Hay Day-en gekregen en samen met mijn zus en schoonzussen (en zelfs mijn neefjes!) zijn we heel fanatiek! We hebben een appgroepje waarin we elkaar helpen en dat levert soms wel hele grappige gesprekken op, haha!

Disclaimer: we zijn ons er erg van bewust hoe heerlijk kneuterig we bezig zijn hoor 😉

“Ik ga 11 worteltaarten maken, vandaag 0 plannen dus moet lukken!” (Plaats deze zin eens buiten de Hay Day-context en je wordt echt voor gek verklaard).

“Ik heb een struikje om op te klikken!!” (Wanneer je elkaar helpt om de verlepte struikjes te redden, krijg je daar punten voor)

“HELP, mijn boot vertrekt over 30 seconden! Ik heb NU 9 popcorn nodig!!” Vervolgens zijn we als een gek in het krantje popcorn gaan het kopen en het aan elkaar proberen te verkopen. Helaas heeft deze boot zijn vracht niet kunnen vullen. We waren er echt even van ontdaan.

“Heeft iemand interesse in spijkers? Ik heb 42 doosjes.” (Dat is echt heel veel!)

“HAHA! Ik ben ineens voorzitter. Laten we iedereen uit de buurt verwijderen die niet actief is.”

Inmiddels ben ik gezegend met 45 doosjes spijkers. Hebben jullie echt geen interesse?!”

“Wie heeft een frambozenmuffin? Mijn boot vertrekt bijna! – Hij staat nog 15 minuten in de oven, maar ik ga nu wandelen. Hoe lang heb je nog de tijd? – 7 minuten, ik ben al heel gestresst de krant aan het afstruinen, hahaha. Dankjewel in ieder geval!”

“Het is echt heel erg, maar ik lig al een UUR in bed non stop te farmen.Ik ook hahaha!”

“Ik heb een ezel gekocht! Hij heet Robert.”

“Heeft iemand vis? – Nee, ik heb geen vis, want die roeiboot kost 35000 muntjes om te repareren. Het is een gouden boot zeker!”

Schoonzus deelt een screenshot van het ‘vraag en aanbod’-overzicht. Waar wij qua schenken en vragen best gelijk opgaan, heeft haar zoontje (van 5 jaar) 90 producten van ons gevraagd en er maar 1 zelf geschonken. Gulle Gerrit.

“Ik moet een cowboy bedienen in mijn stad, maar hij komt maar niet langs. Kunnen jullie even wat cowboys dumpen uit jullie stad? Zet ze maar op de trein.”

“Ik twijfelde net of ik een extra kreeftenbad zou kopen, of mijn spaargeld zou bewaren voor de soepmachine. Ik kon niet kiezen, dus nu heb ik maar een konijnenhol van 20.000 muntjes gekocht, OMG.”

“Nog 7 minuten, we staan weer derde!!” Zweet in de oksels, pfff ;).

“Omg, ik stuurde zojuist bijna een screenshot van mijn boerderij naar al mijn collega’s, awkward.”

Stiekem zijn deze gesprekjes nog het leukst van het hele spel. Heb ik je overtuigd? Kom er gezellig bij 😉

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    26 mei 2020 / 7:09 am

    Hay Day-taal. Soort Japans. Voor mij dan. Leest hierboven als flitsend nerveus spannend alert blijvend soort Okidokispel. Tijd rovend, tijd vullend, ver verwijderd van en dus veilig voor Covid… Hay hay, fijne Day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge