Hart voor de zaak

Ietwat onrustig kijk ik naar het scherm van mijn telefoon. Drie gemisten oproepen in een korte tijd. Wie heeft mij zo snel nodig? Ik besluit om eerst naar de roostermaker te lopen om de toetsen weer in te leveren en me daarna op de telefoontjes te richten. De leerlingen hebben zojuist hun herkansing gemaakt en ik heb bijna twee uur gesurveilleerd. Het hoort bij de werkzaamheden, maar ik had mij eigenlijk ingesteld op drie kwartier surveilleren: zo stond het immers in mijn rooster.

Terwijl ik met de doosjes vol toetsen binnenstap bij de roostermakers, hoor ik een collega zeggen: “Laura, je bent wel nog op school! Ik heb je net drie keer geprobeerd te bellen.” Ik reageer verbaasd: ” tuurlijk was ik op school, ik heb net twee uur gesurveilleerd in het bovenbouwlokaal.” Gelukkig reageert hij al gauw dat hij het al niets voor mij vond. Mooi, die reputatie staat nog 😉 Wel kijk ik vragend naar de roostermaker, die nu doorheeft wat hier mis is gegaan. “Ik heb me vergist, ik dacht dat je *naam andere collega die op mij lijkt* was. Jij had eigenlijk bij een driekwartierstoets moeten surveilleren.” Meh, dan was ik nu al thuis geweest. En goh, dat ik in mijn leven vaak “Dorinde” ben genoemd is natuurlijk niets nieuws, maar dat ik nu ook voor een collega wordt aangezien is nieuw! Ik schijn inderdaad een algemeen hoofd te hebben, ik hoor het ook zo vaak van leerlingen: “woont u daar?”, “heeft u een zus die in de supermarkt werkt?” etc.

Nou ja, ik heb me in ieder geval nuttig gemaakt bij de herkansingen. De volgende keer check ik wel even drie keer of de roostermaker me nu wel herkent. Ik heb hem ook maar om de naam van zijn broer gevraagd, zodat ik hem daarmee kan terugpakken 😉

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Omarij
    16 mei 2019 / 7:00 am

    Hi hi, dubbele dubbelgangster! Maar dat dat je vijf kwartier extra werk bezorgde is iets als dubbele pech…(stort je maar dubbel op de roostermaker, de onverlaat—)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge