Handig Windows programma: Sticky notes

Vorige week gaf een medestudent mij als tip dat je op een windows computer heel makkelijk memoblaadjes kunt ordenen. Iedereen met een (redelijk nieuwe) windows heeft dit programma automatisch op zijn computer staan: sticky notes. Ik als groot lijstjes fan was erg benieuwd naar dit programma en ging het eens uitproberen.

Op mijn werk moet ik heel veel dingen onthouden: leerling A moet een toets inhalen, dan moet ik de toets klaarleggen, leerling B leent een rekenmachine, leerling C wil vanmiddag zijn toets inhalen, leerling D moet vanmiddag een uur terugkomen, er moeten laptops gereserveerd worden, toetsen nagekeken, etc. In de eerste paar maanden van dit jaar probeerde ik dit allemaal uit mijn hoofd te doen. Papieren lijstjes zijn leuk, maar soms heb je dan net even je boekje niet bij je. Wat dit soort dingen betreft is sticky notes echt een uitkomst!

Ik probeer de lijstjes overzichtelijk te houden, door ze te categoriseren op ‘thuis doen’, ‘vandaag doen’, ‘morgen doen’, ‘boodschappen’ etc. Ik probeer de lijstjes wel tijdelijk te houden, zodat ik ze later in mijn grotere to do lijst boekje kan schrijven. Maar als tijdelijk notitieboekje werkt dit echt meer dan prima. Aanrader!

Ik durf niet te zeggen of de Macbooks ook dit (of een verlijkbaar) programma hebben. Vast en zeker.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge